Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A kishatárok az EB ideje alatt is használhatók

Régió - A turisztikai célú kishatár-átlépők a labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt korlátlanul használhatók. A lényeg, hogy legyen nálunk érvényes úti okmány.
Múlt hét vége óta állították vissza a 2007. december 21-i állapotokat az osztrák–magyar határszakaszon. Ennek értelmében szúrópróbaszerűen ismét ellenőrzik a határátlépőket.

Az úgynevezett turisztikai célú határátlépési pontok nincsenek lezárva. Ott, ahol nem tették ki a gépjárművel áthajtani tilos táblát, autóval is lehet közlekedni.

Fontos, hogy legyen nálunk érvényes úti okmány (személyazonosságot igazoló irat). Gyermekek esetében, 14 éves kor alatt kizárólag útlevéllel lehet átkelni. A nem kijelölt helyeken, azaz a zöldhatáron július 2-ig tilos az átjárás.

Dr. Borsa Csaba rendőr őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság közrendvédelmi és határrendészeti osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, a labdarúgó EB miatti változások a mezőgazdaságban dolgozókat is érintik.

– Azoknak a gazdáknak, akik a korlátozás ideje alatt terményt szeretnének átvinni a határon, a burgenlandi Tartományi Biztonsági Igazgatóságtól kell engedélyt kérniük – tette hozzá az őrnagy.
– Az okirat kiállításának költsége mintegy húsz euró. Fontos beszerezni az engedélyt, hiszen ennek hiányában a büntetés az illeték többszöröse is lehet – tájékoztatott dr. Borsa Csaba.

Olvasóink írták

  • 1. Harry Krüger 2008. június 13. 13:38
    „Könyörgöm! Érvényes úti okmány (személyi igazolvány, útlevél) MINDIG kell a határ átlépéséhez, függetlenül attól, van-e ellenőrzés, vagy nincs. Ennek hiányában a szomszéd ország területén hogyan állapitanák meg, milyen ország állampolgárát igazoltatják (ezért kell 14 év alatt az útlevél).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bank megnyitná a mélygarázst

Sopron - A mélygarázs kivitelezését finanszírozó bank vezérigazgatója nem érti, miért nem nyílhat… Tovább olvasom