Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

A kígyó árnyékát ajánlanák

A soproniak jelöltje  a Nagy Könyv "jelöltje" Rakovszky Zsuzsa A kígyó árnyéka című könyve.

Sikeres kezdeményezésnek bizonyul Sopronban az olvasás népszerűsí- téséért indított országos akció. A városi könyvtár szeretné, ha Rakovszky Zsuzsa A kígyó árnyéka című kötete lehetne a régió Nagy Könyve.
Sopronban élénk érdeklődés kíséri A Nagy Könyv kezdeményezést: az elmúlt egy hónap alatt a Széchenyi István városi könyvtár urnájába több mint 1500-an dobták be szavazócédulájukat, hogy voksoljanak a legjobb magyar, illetve külföldi író magyarul megjelent regényére.

A nyereményekkel még izgalmasabbá tett országos játék első fordulója ezen a héten zárul le: a voksok összeszámlálása után teszik közzé a legnépszerűbb ötven magyar és ötven külföldi regény listáját. 
Miszti Diána soproni üzletkötő tegnap látogatta meg a Pócsi utcai intézményt. – Szeretem az irodalmat, mindenképpen szándékomban állt voksolni – mondja. – Nehéz volt dönteni a jobbnál jobb regények közül, szívem szerint legalább két-három művet jelöltem volna meg...

– Jómagam a Sopronban élő író, Rakovszky Zsuzsa A kígyó árnyéka című regényét, illetve Hans Habe holokauszttal kapcsolatos művét, A küldetés címűt javaslom A Nagy Könyvnek – veszi át a szót Csiszár Ágnes, a könyvtár olvasószolgálati osztályvezetője. – Intézményünk Rakovszky Zsuzsa könyvének népszerűsítése céljából pályázatot nyújtott be A Nagy Könyv Programirodához, hogy a soproni régióban A kígyó árnyéka legyen A Nagy Könyv.

Horváth Csaba, a könyvtár igazgatója – aki Wass Albert Funtanelli boszorkány és Jules Verne Két év vakáció című regényére  voksolt – hozzátette: a második, április 24-től június 11-ig tartó szavazási szakaszban dől el, a legjobb százból melyik hat-hat regény jut tovább. A végső fordulóban – október 25. és december 17. között – ezekből a regényekből választja ki a magyar olvasóközönség A Nagy Könyvet. Reméljük, a soproniak akkor is szép számmal vesznek részt a játékban.
A Várkerület egyik könyvesboltjának valamennyi, szám szerint 1500 szavazócéduláját kitöltötték a könyvbarátok.

– Könyvesboltunkban már a hét elején elfogytak a szavazócédulák, így a második fordulóra jóval többet fogunk rendelni belőle – tudtuk meg Kővágóné Németh Andreától, az Alexandra könyvesbolt üzletvezető-helyettesétől. – Mi már szerdán postáztuk a voksokat. Magam is részt vettem a szavazáson, Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek, illetve Merle Az üvegfal című könyvét szeretném látni A Nagy Könyvnek.

A Deák téri iskola azon intézmények közé tartozott, ahol felkarolták az olvasást népszerűsítő kezdeményezést. Orbánné Kalmár Judit elmondta: a felső tagozatosok mindegyike – több mint háromszáz diák – kapott szavazólapot, mintegy nyolcvan százalékuk élt is a lehetőséggel. A kitöltött cédulákat ma adják postára. Az osztályfőnöki órákon is téma volt A Nagy Könyv, az olvasás élményének semmi máshoz nem fogható varázsa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakrésszel fizettek pénz helyett

Kétszázmillió forint értékben adott át lövérekbeli üdülőapartmanokat a Lövér Lakópark Kft. a kivitelezőnek, a FÉSZ Rt.-nek. Az immár egy éve kulcsrakész ingatlanok értékesítése a beruházók szerint a banki hitelek kedvezőtlen alakulása miatt késett. Ezért egyelőre még csupán az apartmanok mintegy huszonöt százalékát tudták értékesíteni Sopronban. Tovább olvasom