Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

`A jó Istennek köszönhetjük Bettikét`

Pereszteg - Csak lassan romlik az oxigénhiánnyal és leukémiával született Gyurika állapota. A négy és fél éves kisfiú családjába májusban új jövevény, egy kislány érkezett. Bettikénél szintén fellépett oxigénhiány, de rajta segített a gyors orvosi beavatkozás.
– Hálát adok a jó Istennek, hogy Gyurika még mindig velünk lehet és egy kistestvérrel gyarapodhatott családunk – fogad bennünket peresztegi házukban Jakab Ibolya. Az Erdélyből Magyarországra költözött édesanyáról és súlyosan beteg kisfiáról a Kisalföld többször is beszámolt, az olvasók pedig mindannyiszor segítettek a családnak. Gyurika Romániában nagyfokú agykárosodással született és leukémiában szenved. – Főként olyanok segítettek, akiknek meghalt a babájuk, kisgyerekük. Úgy gondolom, talán ők érzik igazán egy elkeseredett édesanya fájdalmát.

A családba májusban új jövevény, egy tüneményes kislány érkezett. – Bettike nyolc hónapra született, és kis híján megismétlődött ugyanaz, ami kisfiamnál. Nála is fellépett az oxigénhiány, de hála a gyors beavatkozásnak, ő ép és egészséges maradt – teszi hozzá Ibolya. – Gyurikát többször is kórházba kellett vinni, mert rendszeresen felmegy a láza, epilepsziás roham tör rá és nem marad meg benne a tápszer. Annak ellenére, hogy román állampolgárok vagyunk, mindig becsületesen ellátták a kisfiút. Nagyon sok jó ember dolgozik ott, sokat köszönhetünk nekik. Elvittük Budapestre Czeizel Endréhez is a kisfiút, de azt mondta, jelentős javulás nem várható az állapotában, nem javasolta az őssejt-beültetéses kezelést neki.

A családba Gyurika mellé májusban új jövevény, Bettike érkezett.

A Kisalföld-olvasók több alkalommal vittek a családnak ajándékokat, élelmiszert, Gyurikának pelenkát, tápszert, popsitörlőt. – Mikor elköltöztünk, volt, aki szobabútort hozott, más ruhákat, háztartási cikkeket küldött nekünk – folytatta Ibolya. – Peresztegen még nem ismerünk sok embert, de innen is hoztak néhányan kerti zöldséget, gyümölcsöt. Nagyon hálásak vagyunk mindenért, hiszen a férjem kőművesként egész nap dolgozik, az ő fizetése többnyire mégis kevésnek bizonyul. Soproni albérletünkből elköltöztünk, mert nagyon magas volt a díja. Itt, Peresztegen részletre vettünk egy régi házat, ami ha több tíz év múltán is, de a miénk lesz. Párom kitatarozta, és nagylányom, az általános iskolás Évi is kivette részét a munkából.


Aki segítene

A családnak elkél a segítség, a szülők várják a segíteni akarók felajánlásait. A számlaszám: 10103386-86997100-01000027. Cím: Pereszteg, Kis utca 29.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokat kell dolgozni, ez a hosszú élet titka

Sopron - A hosszú élet titka: sokat kell dolgozni, inni pedig keveset – tudtuk meg Annus… Tovább olvasom