Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

A Jereván-lakótelepen folytatódik a nagytakarítás

A holding munkatársai mellett közmunkások is kiveszik a részüket a soproni tavaszi nagytakarításból. A nyilvános parktakarítási program kedden a Jereván-lakótelepen folytatódik.

A Jereván-lakótelepen folytatódik kedden a közösségi nagytakarítás, a Kodály téri játszótérnél találkoznak délután 2-kor az önkéntes segítők. Április 24-én, szerdán a József Attila-lakótelepen a Jegenye sori ABC-nél várják az aktivistákat, csütörtökön a Szent István parkban a Szent István-plébániánál. Minden helyszínen délután 2-kor van a találkozó.

A Deák teret és környékét a napokban tisztították meg a szeméttől
A Deák teret és környékét a napokban tisztították meg a szeméttől


– A Sopron Holding tavasszal a zöldfelületek kezeléséről és a közterületek megtisztításáról is gondoskodik – kezdte Kocsis Ágnes, a holding kommunikációs munkatársa. – A parktakarításokba a lakosságot is szeretnénk bevonni, hiszen közös érdekről van szó. Reméljük, a következő hetekben, a jó időben a lakosság aktivitása növekedni fog.

Kocsis Ágnes azt is elmondta, a holding munkatársai heti szinten felszámolnak egy-egy illegális hulladéklerakót, de ezek sajnos folyamatosan újratermelődnek. Az is fontos lenne, hogy az ingatlantulajdonosok saját házuk előtt rendbe tegyék és tisztán tartsák a járdát, zöldterületet, árkot egészen az úttestig. Ez egyébként a helyi rendelet szerint kötelességük is – tette hozzá.

Jelenleg 540 csikkgyűjtő van a városban, de ez a szám növekedni fog. Új és a tönkrement közterületi szemetesek pótlására húszmillió forintot különített el az önkormányzat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Föld napja Sopronban díjátadásokkal

– Nálunk minden nap a Föld napja – jelentette ki Kosztka László, az STKH ügyvezető igazgatója, a Föld napja alkalmából hétfőn tartott sajtótájékoztatón. Tovább olvasom