Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

A járókelők buktatták le a vétkes sofőröket

Sopron és környéke - Öt közlekedési baleset történt kedden Sopronban és környékén. Azok a vétkes sofőrök, akik adataik hátrahagyása nélkül menekültek el a helyszínről, rosszul járnak: szabálysértési feljelentés indul ellenük.

A szokottnál is több közlekedési baleset történt Sopronban és környékén tegnap. Öt esetben kellett helyszínelniük a rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya munkatársainak.

– A balesetek közül kettőnél a vétkes sofőrök adataik hátrahagyása nélkül távoztak a helyszínről – tájékoztatta a Kisalföldet Horváth Gábor törzszászlós, helyszínelő. – Azonban a járókelők felírták a kárt okozó autó típusát és rendszámát, majd értesítettek bennünket.

Ilyen volt a kedd reggel 8 óra után a Fapiac utcában történt baleset. Egy magyar rendszámú kék Renault kikerülés közben oldalával végighúzta egy parkoló Toyota karosszériáját. Az álló autóban a kár eléri a százezer forintot. A Renault vezetője nagy valószínűséggel észlelhette a koccanást, mégis inkább a gázra lépett, semmint hogy adatait a helyszínen hagyta volna. Akadt azonban egy szemtanú, akinek köszönhetően a közlekedésrendészeti osztály nyomon van. A vétkes sofőr ellen így szabálysértési feljelentés is indul, ami több tízezer forinttal bünteti az ilyen felelőtlen magatartást.

Hasonló eset volt kedd délután fél három előtt a Várkerületen is. Egy várakozó Peugeot típusú autót húzott végig egy grafitmetál Renault, amelynek vezetője úgy tett, mintha mi sem történt volna. Egy szemtanú azonban mindent látott, s felírta a kocsi adatait. Még délután a rendőrség kiderítette az okozó személyét, aki a kapitányságon elismerte felelősségét.

A 84-es főúton, a faiskola környékén is érdekes eset történt: két tolató autó csapódott egymáshoz. Az egyik a parkolóból farolt ki, a másik a szervizútról. Mivel nem jutottak dűlőre, a rendőrségnek kellett igazságot tennie, ki a hibás. Az eset tisztázásakor az osztrák férfi felelősségét állapították meg a kőszegi hölggyel szemben.

A Széchenyi téren is karambolnál kellett helyszínelni délután 4-kor: egy Suzuki vezetője nem adott elsőbbséget, s kocsija összeütközött egy Chevrolet-val. Az okozó sofőr utasa, egy soproni hölgy könnyű sérülést szenvedett. Az anyagi kár eléri az ötszázezer forintot.

Horváth Gábor törzszászlós hozzátette: a helyszíneléskor a járművezetők jobban figyeljenek a rendőri forgalomirányító karjelzésekre, mert hamar bedugulhat a forgalom, mint az történt a Széchenyi tér közelében is.

Az ötödik baleset a Lackner utca és a Ferenczy utca körforgalmában volt este fél 8-kor: egy busz és egy személyautó ütközött, de személyi sérülés nem történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyolc boldogságról szól a lelkigyakorlat

Sopron - A Bencés Diákszövetség soproni csoportja szervezésében ma este 6-kor kezdődik a Kiss… Tovább olvasom