Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

A hűvös nyár nyertesei

Az idei szeles, borús nyár hatalmas károkat okoz sok vállalkozónak, elsősorban a strandokon. Vannak azonban, akiknek a mostoha időjárás jelentett jó üzletet. A bevásárlóközpontok és a mozik például zsúfolásig teltek az elmúlt hetekben.
A strandokon vendéglátóegységeket üzemeltetők hiába várnak az igazi nyárra és forgalomkiesésre panaszkodnak. Az eddigi szokatlan időjárást, a kánikula elmaradását viszont többen jól kihasználták a szolgáltatási szektorból.

A plazának az elmúlt évek legjobb nyara az idei, többnyire a kávéházak, mozik, fitnesztermek telnek meg a rossz időben, de az elmúlt évek hasonló időszakához képest keresettebbek a fodrászok és a kozmetikusok is.

A bérlők nem panaszkodhatnak: a tavalyi júniussal összehasonlítva idén 52 százalékkal nőtt a látogatottság a bevásárlóközpontban, ezen belül a multiplex moziba 72 százalékkal mentek többen. Az üzemeltetők szerint a forgalomnövekedés a filmválasztéknak is köszönhető, de elsősorban a szokatlan időjárás miatt kígyóztak sorok a kasszáknál. A több városi moziban viszont nem mutatkozik meg ilyen mértékben a látogatottság. – A sűrű nyári programok miatt kisebb a forgalom – mondják az ott dolgozók. – Főleg az iskolás csoportok hiányoznak.

A szoláriumokban eltérően vélekednek az idei szezonról: elmaradnak a vendégek a nyaralás miatt, de így is sokkal kedvezőbb a helyzet a tavalyihoz képest. Az egyik üzletben például 15–20 százalékos forgalomnövekedésről számoltak be. A videotékákból nem hiányoznak a vendégek, de látványosan a forgalom sem növekedett a rossz időben.
Jóval több a vendég a hipermarketekben, a forgalmon viszont – állítják – ez nem érződik. Az italokból – sörből, üdítőből és ásványvízből – kevesebbet adnak el, mint kánikulában. Üzleti szempontból így a látogatók száma másodlagos, tény, hogy a nagy melegben akkor is több folyadék fogy, ha esetleg nincs annyi vásárló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a VOLT Fesztivál

Ákos nagyszabású koncertje tette fel a koronát a szombaton véget ért 12. VOLT Fesztiválra. A három… Tovább olvasom