Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

A hollywoodi filmes világgal ismerkedett

Sopron-Los Angeles - A soproni származású filmszínésznő, Ubrankovics Júlia több mint egy hónapig Los Angeles – és Hollywood – színházaiban, filmstúdióiban ismerkedett az amerikai színházi kultúrával és filmiparral.
A Színház- és Filmművészeti Egyetemen tavaly végzett soproni művésznő, Ubrankovics Júlia két olyan filmben is szerepel, amely a január 29-én kezdődő Magyar Filmszemle műsorára kerül. Ilyen a Bacsó Péter „Majdnem szűz" című alkotása, valamint a Dobray György rendezte „Hús vétkek" című tévéjáték. Ez utóbbiban Ubrankovics Júlia Eszenyi Enikővel és Kamarás Ivánnal játszik együtt. (E filmet a tervek szerint január 25-én, éjjel 1 óra 20 perckor vetítik az RTL Klub csatornán.)

Határtalan ambíció: Az amerikai pályakezdők nagy-nagy alázattal minden mást alávetnek az érvényesülésnek
Határtalan ambíció: Az amerikai pályakezdők nagy-nagy alázattal minden mást alávetnek az érvényesülésnek

– A filmszemlére tűzött Bacsó-film kapcsán kaptam szakmai meghívást Los Angelesbe, ahol népszerűsíthettem is az alkotást – mondta lapunk érdeklődésére Ubrankovics Júlia, aki tökéletesen beszéli az angol és a német nyelvet, eddigi pályafutása alatt osztrák és német színházakban is szerepelt. – Egy hónapos amerikai tartózkodásom alatt több Los Angeles-i színházba és hollywoodi filmstúdióba látogattam el. Megismerkedhettem a tengerentúli művészvilágot jellemző profi mentalitással, továbbá betekintést nyertem a színházi és a filmes munka precíz, szigorú, célratörő, egyszersmind jó hangulatú légkörébe is. Meglepett a nyíltság, csakúgy a produkciók költségvetése. Beszéltem rendezőkkel, producerekkel, fiatal, kezdő színészekkel. Mérlegre tehettem tehát, idehaza, illetve az Egyesült Államokban milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy pályakezdő színésznek. A kintiek ambíciója határtalan: nagy-nagy alázattal minden mást alávetnek az érvényesülésnek, annak, hogy megteremtsék a sikeres pályaút alapjait. Ugyanakkor irigylésre méltó a kinti lehetőségek széles skálája és ezzel együtt az a mobilitás is, amit tapasztaltam: a kezdők is megtehetik, hogy a kontinens egyik nagyvárosából a másikba utazzanak, ha esély adódik egy-egy szerep elnyerésére.

Az egy hónapos tanulmányút után Ubrankovics Júlia a napokban már Bécsben színházi meghallgatáson vesz részt. Akik pedig a hangját szeretnék hallani, a Kossuth adón mindennap fél 12-kor sugározzák azt a Vacka Rádió című mesejáték-sorozatot, amelyben a mindig bajba keveredő kis macska, Zűrös Pertli szerepét játssza.

Egy hónapot töltött Amerikában a soproni származású színésznő, Ubrankovics Júlia.

Olvasóink írták

  • 1. cic1 2009. január 25. 21:50
    „Gratulálok Pali, Juli lányod a "talpára esett". További sikereket, szép jövőt kívánok: Cz K”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szorgalom és kitartás temploma

Sopron - Öreg fatemplomuk helyére hatalmas, erős templomot építettek II. József császár… Tovább olvasom