Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

A helyén marad, és megszépül a soproni piac

A híresztelésekkel ellentétben városvezetés nem tervezi a soproni piac áthelyezését. Sőt, tovább fejlesztik a szocreál életérzést nyújtó létesítményt.
A soproni piac az idősebb generációk számára már jól ismert terület, bevált, biztos bevásárló hely. Az új közönség számára pedig akár egy új kincsesbánya lehet. Manapság minden terméknél jól meg kell nézni, miből készül, mennyi mesterséges anyag van benne, mennyi ideig utaztatták, míg hazánkba ért.

A piac egy olyan lelőhely, ahol biztosak lehetünk abban, hogy friss, jó minőségű, hazai terméket kapnak, amelyet helyben akár meg is kóstolhatnak. Nem elhanyagolható a bizalom sem: egy közvetlen, őszinte kapcsolat alakulhat ki a termelő és a vevőköre között.

A piacon biztosak lehetünk abban, hogy friss, jó minőségű, hazai terméket kapunk.
A piacon biztosak lehetünk abban, hogy friss, jó minőségű, hazai terméket kapunk.


A soproni piacon - a friss zöldségeket áruló standok mellet - már sok egyéb kereskedő képviselteti magát. Nagy népszerűségnek örvend az újonnan nyílt rábaközi termelők portékát árusító üzlet, valamint a takarítók boltja. A különböző mezőgazdasági, hús és zöldséges boltokat is nagy számban látogatják a vevők.

A húsbolt is kedvelt a piacon. Felvételünkön Horváth Krisztián eladó. Fotók: P. H. L.
A húsbolt is kedvelt a piacon. Felvételünkön Horváth Krisztián eladó. Fotók: P. H. L.


- A híresztelésekkel ellentétben, a városvezetés nem tervezi piac
A piacon a rábaközi termelők portékái is megjelentek.
A piacon a rábaközi termelők portékái is megjelentek.
áthelyezését, valamint a bezárását - jelentette ki a kisalfold.hu megkeresésére Rádonyi László, a piac vezetője. - A Sopron Holding Zrt. a fejlesztésekre teszi a hangsúlyt. A vásárcsarnok épülete ebben idén megszépül. A múlt évben felújított gombavizsgáló és mosdók után, most a térburkolatok, lépcsők és a homlokzat renoválása következik, továbbá eltűnnek a sokak szemét szúró falfirkák is.

Ahhoz, hogy még jobban működhessen a piac, a helyfoglalások és a fenntartási szerződéskötések érdekében várjuk az árusítók jelentkezését.

A vezetőtől megtudtuk azt is, hogy a piac látogatottsága szakaszosnak tekinthető. A hét elején kevesebb a vásárló, a pénteki, szombati nagypiac és a vasárnapi bolhapiac százával vonzza a vásárlóközönséget. Így méltán veszi fel a versenyt egy-egy nagyobb bevásárlóközponttal.

Olvasóink írták

 • 12. ramchris 2010. március 05. 15:17
  „Egyszerűbb fejleszteni. Minden "öreg" tudja, hogy hol a piac. Ha fejlesztenek a fiatalok is vissza fognak térni a háztáji cuccok miatt. Jó a zsibongás, a vásár hangulata a gyerekkoromat idézi,öregapámmal jártunk oda rendszeresen.Szerintem a tisztasággal nem volt gond,van az egésznek egy hangulata.Kinek a pap kinek a paplan...”
 • 11. huseg 2010. március 04. 17:14
  „sosem értettem miért szép a csupasz beton mint design elem. rideg egy anyag. de persze az építészek ezt biztos másként gondolják. pezsgő élet a sok éve ott árusító emberek miatt van. Sokat járok oda. amit nem ismerőstől háznál szerzek be azt a piacon. hetente járok oda. és maga a piac szerepe tökéletes sopronban. ritka mikor nem vagyok megelégedve a kínálattal. persze vannak, akik trükköznek boltból beszerzett áruval, de akik régóta járnak a piacra egyből kitudják szúrni. a tisztasággal pedig sosem volt gondom. természetes, hogy piacozás közben keletkezik kosz, de ha elsőnek mész a csarnokba patyolat tisztaságot fogsz tapasztalni. sőt. ritka, mikor egy piacon az illemhely is rendben van. itt nekem azzal sem volt gondom. télen az utak el voltak takarítva. remélem megújul a piac, mert kell neki a ránc felvarrás, de sosem fogom megérteni, hogy sokak szerint egy épület felújítását azért odázzuk, mert sokba kerül. tulajdonviszonyokat tisztázni kell és megoldani problémákat. egy idő után repedezni fog és leomlani. az biztos jobb lesz.
  a családias és tiszta környezet egy megújult létesítményben kulturáltabb vásárlást fog eredményezni.
  láttunk már sok kiváló épület tervet, könyvtár, amfiteátrum..., ami nem valósult meg. pénz ide, pénz oda, elhatározást tetteknek kell követni. nem hiszem el, hogy egy ciklusra nem tud legalább 2-3 nagy beruházás jutni. ez lehetne az egyik.”
 • 10. info2009* 2010. március 03. 21:38
  „Mixsoda lerobbant, poszt-kommunista epitmeny es az autobusz palyaudvar mellett???
  Isteni, az osszes gyumolcs es zoldseg beszivja a kipufogogazt.
  Miert nem gondol Sopron vezetese arra, hogy egy gyonyoru, uj, modern, higienikus, zart, igazi vasarcsarnokot epitsen, mondjuk a Plaza mogotti teruletre vagy barhova Sopron szelen? Sokkal tobben mennenek a piacra, ha esztetikus, szep kornyezetben lehetne auto mentesen setalgatni es vasarolni. Ha a legnagyobb helyi termelok altal termelt bio piac lenne...
  Nincs otlet? Nem tud a varos vezetese EU penzt igenyelni? Ez a "Vasarcsarnok" szegyenteljes es rossz helyen van.”
 • 9. SZILAJ 2010. március 03. 19:28
  „Hajrá piac! -Hajrá Sopron!”
 • 8. fcsopron60 2010. március 03. 07:17
  „Csak egy két baj van vele!!

  Nem szabadna autókat beengedni!!

  A szemetüket össze kéne szedni
  Mert ugynéz ki piac vége után min eggy csata tér

  És a piacon árulók is vegyenek parkoló cédulát

  És még egy vegyék előnybe a sopron és környékén lakó árusokat!!”
 • 7. látó 2010. március 02. 18:50
  „javítás:...cselekedeteinek következményeit!”
 • 6. látó 2010. március 02. 18:49
  „A piac helyzete hű tükörképe az elmúlt 20 év rövidtávon gondolkodó "bátor politikai elitünk" cselekedetinek! Hogy miért is, nézzük csak:
  1. Olyan tulajdonosi szerkezet van, ami alapvetően megbénítja jelenleg a komplex ingatlanfejlesztés lehetőségét, a külső üzletek jelentős része már nincs a város tulajdonában!
  2. A piac, bár mint egy "társasház működik" lehetetlen olyan közös költséget keresztül vinni, amit a magántulajdonosok finanszírozni tudnának a hosszú távú fejlesztések érdekében.
  3. A 21. sz. modern piac létrehozása ezen a területen hozzávetőleg 200 millió! Ft-ba kerülne, úgy, hogy a helypénzek éves szinten szerintem nem érik el a 15 millió Ft-ot sem amiből, a jelenlegi piac működtetését (Rádonyi úr bére, közüzemi díjak, karbantartások, egyéb dologi kiadások) is ki kell gazdálkodni!
  4. A piacot egyszeri tőkeinjekcióval, önálló cégbe szervezve, a gazdálkodás alapvető ismérvei mentén lehetne kizárólag 0 szaldóval működtetni, ami lehetővé tenné a MAGYAR termelők minőségi termékeinek megjelenítést kultúrált körülmények között, ebben a tulajdonosi szerkezetben erre esély sincs..addig is marad a toldozás, foldozás, és a potenciális kéz, kezet mos logika!”
 • 5. Beaubo 2010. március 02. 17:03
  „Nagyon jó, ha a városvezetés végre komolyan veszi a soproni piacot. Ebben van a jövönk, nem a multikban (lidl, aldi, tesco.... - ök tönkre tesznek a mezögazdasági struktúrák, mert nem fízetnek jól az árúért és nekik idegenek a regionális termékek).
  Pár szó a soproni piac építészétröl: nagyon jó, tetszik nekem. Egy kor szelleme képviseli és az kítünö. Nem szabad eltüntetni az un. szócreál betón-stílust, csak fejleszteni kéne tovább és korszerüsíteni.
  Egy osztrák építés itt írt "Ödenburgról" és a piacról is, nézzenek meg milyen jót mondta róla:
  http://www.comxtech.at/blog/architekten-bauer/?cat=25
  "Sopron - az utolsó szabad piac" szarkasztikus címével.;)
  Remélem nem tüntetik el a piac egyedülálló stílusát, mert az uszodában már eltüntették a stílusos 70es éves székeket! Holdingtól kérdezve: HOVÁ LETTÉK ?!?!”
 • 4. lolita 2010. március 02. 16:49
  „Hat igen csak a komunizmus idejere utal a Soproni piac,mar epp ideje.Az arak elegge dragak boltokban olcsobban kapom az arut,amugy engem mar ott atvertek mezzel,ugyanis bolti mezet arultak mas üvegben es csomagolasban.”
 • 3. MisiGooolf 2010. március 02. 15:18
  „Ez egy jó ötlet:)”
 • 2. brigi89 2010. március 02. 13:55
  „Épp itt volt az ideje hogy megszépítsék,elég le robbant!”
 • 1. vitriol2 2010. március 02. 13:25
  „oké-oké, de az árak!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld jelzés a lámpás csomópontnak

Sopron - A közgyűlés úgy határozott, megemeli az önrész összegét, így megvalósulhat az átalakítás … Tovább olvasom