Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A hegy levét ünnepelték

Sopronban a hét végén tizenkettedik alkalommal rendezték meg – látványos kulturális műsorok kíséretében – a történelmi borvidék ünnepét és kihirdették az idei borverseny eredményét.
Borlovagrend: Egyik vezetője Magyar Dezső.
A rendezvény hazai és külföldi művészeti csoportok felvonulásával kezdődött. A menetben ott voltak a Soproni Borlovagrend tagjai is. A két nap alatt több ezren látogattak ki a borünnepre. A Fő téren a legismertebb soproni és Sopron környéki termelők kínálták jobbnál jobb nedűiket, de a szomszédos Burgenlandból is érkeztek gazdák. Tegnap délelőtt pedig kihirdették a Soproni Történelmi Borvidék 2003-as versenyének eredményét is.
Az egyre nagyobb hírnevű ünnepre az ország minden részéből és külföldről is érkeztek vendégek.
– Tíz éve telepedtem le Európában, három éve élek Magyarországon – említi Samuel Vedia Martinez bolíviai származású kereskedő. – Bolíviában is jó borokat készítenek, bár ahol születtem, Potosiban nem terem szőlő. Megkóstoltam a kékfrankost, nagyon ízlett, miképpen Sopron belvárosa is tetszik.

A vállalkozó Rácz Attiláék szintén Budapestről érkeztek Sopronba: – Már tavaly is ellátogattunk a borünnepre. Szeretjük az itteni borokat, jó dolog igazi őstermelők borát kóstolgatni. Feleségem a könnyebb borokat kedveli, jómagam a testeset, de mindketten rajongunk a fúvószenéért. Kíváncsiak vagyunk arra is, idén kivel fogunk találkozni: a tavalyi borünnepen például az egykori katonatársammal jöttünk össze véletlenül. Cegléden szolgáltunk, ő Hatvanból látogatott el Sopronba.

Rég nem látott ismerősök

– Eddig minden alkalommal kilátogattam a borünnepre. Erdész férjem is kedvelte ezt a rendezvényt, sajnos ő már nincs közöttünk. Emlékére magam is elfogyasztok egy pohár sopronit – mondja a májusi napfényben Kőbányai Károlyné nyugdíjas pedagógus. – A borünnep rendezője a Soproni Városi Fúvószenekar, karmesterüket, Prinner Mátyást például tanítottam is annak idején az ágfalvi iskolában. Az is nagyon jó a borünnepben, hogy ilyenkor rég nem látott ismerősökkel válthat szót az ember. Nemrég futottam össze Höller Lajossal, egykori úszótársammal, aki ’56-ban távozott Nyugatra, s most Svájcból érkezett városunkba...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűz terjeng a Lövérekben

Meleg, szeles napokon már-már elviselhetetlen bűz terjeng a soproni szeméttelep környékén, több… Tovább olvasom