Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A házsorsjegyek felét magyarok vették meg

Fertőmeggyes - Továbbra is 85 euróért keresi gazdáját egy fertőmeggyesi családi ház, mely sorsoláson lel új tulajdonosra. Sok magyar is megkísértette már szerencséjét, de októberig még lehet jelentkezni.

Október végéig tart az ausztriai Hermann Weiss különös akciója: a férfi tombolán árverezi el fertőmeggyesi házát. Ausztriában egyre népszerűbb a házsorsolás. Az ötlet egyszerű: egy jegyet kell vásárolnunk, majd az akció végén a kisorsolt szerencsés megkapja az ingatlant. Ez a fajta nyereményjáték Magyarországon tiltott.

– Továbbra is kaphatók a 85 eurós tombolajegyek, az eddig értékesítettek közel felét magyarok vásárolták meg – tudtuk meg Albert Kingától, a házsorsolás magyarországi kapcsolattartójától. – Talán azért is népszerű az akció a magyarok között, mert itthon ez a fajta szerencsejáték tiltott. Ausztriában ugyanakkor most legalább 30–40 ház sorsolása tart. Ha a jegyek nem fogynak el, október végén akkor is lezárjuk a tombolavásárlást és megtartjuk a sorsolást.

A 440 ezer euró értékű ingatlan újszerű állapotban van. Fenntartási költsége havonta 200 euró. Fotó: P. H. L.
A 440 ezer euró értékű ingatlan újszerű állapotban van. Fenntartási költsége havonta 200 euró. Fotó: P. H. L.

Mint ismeretes, a tulajdonos, Hermann Weiss hónapok óta hiába árulta házát, nem talált vevőre. Fél év alatt hárman érdeklődtek, de ők is áron alul vették volna meg az ingatlant. Ekkor döntött a házsorsolás mellett, amely egyre közkedveltebb Európában. Ausztriában 2009 januárjában Karintiában húzták ki az első házsorsolás nyertesét. A siker óriási volt, a kibocsátott 15.000 darab sorsjegy duplájára volt érdeklődő.

A fertőmeggyesi ingatlan sorsolásának részletei a www.haz-sorsolas.hu weboldalon olvashatók.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Láthatatlan drog a pohárban?

Gyermekükért aggódó szülők adják egymásnak tovább ijedten az információt: Sopronban is felütötte a fejét a folyékony ecstasy, a GHB. Tovább olvasom