Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A hazai ízeknél nincs jobb

Sopron - Az egy hónapja átadott két győri üzlet után szerdán megnyílt a Magosz első soproni termelői boltja.

A nyitás napján a vásárlók elégedettek voltak a kínálattal és az árakkal egyaránt. Fontos számukra az is, hogy az új üzletben kizárólag hazai termékek kaphatók.

– A Magosz közvetlenül a termelőktől vásárolja fel az árut, amelyet minimális haszonnal ad tovább boltjaiban, így olcsóbban jutnak a termékek a vevőkhöz. A gazdaszövetség piacot teremt a hazai termelőknek, azoknak, akik nehezen tudnának a multikkal versengeni. A vásárlók szempontjából az előny az, hogy megfizethetők az árak, és nincs szükség a címkék mustrálására, hiszen csak kiváló magyar termékeket forgalmaznak a boltok – mondta el Fenyőházi Tibor, a gazdakörök és gazdaszövetkezetek szövetségének megyei elnöke. – Az országban mintegy 60 üzletet nyitottunk eddig, amelyek ezentúl nem a félreérthető szociális bolt nevet viselik, hanem Magosz termelői boltként működnek. Figyeljük az áruházláncok árait, s a termékeket igyekszünk ezeknél olcsóbban kínálni. Egyelőre a tagjaink terményeit áruljuk, de szívesen felvesszük az őstermelőkkel a kapcsolatot, azokkal, akik megfelelő minőséget tudnak biztosítani, akár hosszú távon is. A megyében ez a harmadik boltunk, Győrben kettő működik. Hamarosan nyílik újabb kettő Mosonmagyaróváron, s reméljük, tovább bővülhet a hazai hálózat – tette hozzá az elnök.

Horváth Istvánné sárgabarackot vett, már nagyon várta, hogy körülnézhessen a IV. László király útjai termelői boltban.
Horváth Istvánné sárgabarackot vett, már nagyon várta, hogy körülnézhessen a IV. László király utcai termelői boltban.

Az első vásárlók között Horváth Istvánné lépett az üzletbe.

– Szép az áru, nem látok kivetnivalót a minőségben. Már jó ideje tudom, hogy nyílik itt ez a bolt, vártam már, hogy körülnézhessek. Piacra is járok, mindig a hazait keresem, nekem fontos, hogy ne marokkói paprikát egyek – mondta.

Gerencsér Veronika a Lövérekben lakik, szerdán sokat gyalogolt, hogy eljusson az üzletbe a nyitásra. Most padlizsánt vett, szépet kapott jó áron.

– Messze lakom, de máskor is eljövök majd. Szerintem fontos, hogy magyar termékeket fogyasszunk, vissza kell szoktatni a fiatalokat a hazai gyümölcsökre, az egész éven át kapható almára – tette hozzá. Elmondta, szívesen vesz magyar árut, mert a hazai ízeknél nincs jobb, s biztos benne, hogy ezek nem tartalmaznak káros adalékanyagokat.

Messze lakom, de máskor is eljövök majd. Szerintem fontos, hogy magyar termékeket fogyasszunk- mondta Gerencsér Veronika.
– Egyéni vállalkozóként dolgozom az üzletben, reggel 8-tól este 8-ig várom a vevőket – mondta el Márton Annamária. – Az ötletet a tévében láttam, és segíteni akartam a kispénzű embereken. A soproni önkormányzat kedvező bérleti díjat kért az üzlethelyiségért, így megvalósíthattam régi álmomat. Bízom benne, hogy a vásárlók megszeretik a boltot. Kapható tejtermék, sajtok, savanyúság, zöldség és gyümölcs, de hazai felvágottakat, kolbászokat, mangalicából készült termékeket is kínálunk majd. Folyamatban van a további engedélyek beszerzése, mert szeretnénk termelői csirkét, kacsát, házi tejet, tejfölt is kínálni.

Olvasóink írták

 • 11. janika 2009. július 27. 18:45
  „A Magosz vezetés közvetlen a termelőktől a tejet is felvásárolhatná és minden faluba állíthatna tejadagoló automatákat, úgy mint a városokban van jelenleg 120-160,-Ft,-os áron!”
 • 10. vitriol2 2009. július 26. 07:34
  „Hát én voltam a "magosz" boltjában.
  - a hütöjük nem müködik
  -kinálat silány- nem csak mennyiségre gondoltam, hanem a minőségre
  - az árak? hát olcsobb mint az INTERSPAR-ré, de az áruk "minőségéhez képes tul magas”
 • 9. Filtec 2009. július 25. 00:25
  „De nem volt ott!
  #3 hokiel sem látta.
  Nagyon sokat javítanak utólag.”
 • 8. gall 2009. július 24. 07:27
  „már csak a kínaiakat kéne elszámoltatni úgy,mint a magyarokat....itt,Magyarországon !”
 • 7. belzebub 2009. július 23. 17:38
  „Sok faluban mára már kiirtották a málnát, nem termesztik az uborkát,fenn rohadt a cseresznye a meggy a fákon. De igy van és lesz az a barackkal és az almával,(stb.) is mert nincs felvásárló! A falugazdász pedig vajmi keveset törődik a lakossággal.”
 • 6. Cerwin 2009. július 23. 16:30
  „Jók ezek a kezdeményezések, hisz kiváló minőségű magyar áruk vannak. Kedvező áron megkapjuk a hazait és még a termelő is többet kap, mint egy múlti áruháztol, vagy egy felvásároló nagykertől. Ezek a termékek nem génkezeltek, nem fertőzöttek mindenféle -európai gyomornak szokatlan- szennyezéstől.
  A multi cég árrésén osztozik tulajdonképpen a vásárló, az eladó és a gazda. Mindenki jól jár!”
 • 5. KedvesOlvasó 2009. július 23. 16:01
  „filtec
  ott van a képaláírásban, csak el kéne olvasni... tudod...”
 • 4. Filtec 2009. július 23. 15:10
  „IV. László király utca 19.

  Bővebbet ne itt a Kisalföld / Sopron alatt várj!

  Itt:
  http://fidesz.hu/index.php?Cikk=136574


  .”
 • 3. hokiel 2009. július 23. 14:51
  „tudom, hogy reklám, de hol nyílt ez a bolt?”
 • 2. cherry 2009. július 23. 13:21
  „Vegre egy olyan üzlet, ami nem multi es ahol mindenki jol järhat: a környek termelöi es a väsärlok is:)”
 • 1. Cerwin 2009. július 23. 13:09
  „Abszolút támogatom a dogot. Remélem a környékünkön is nyílik hasonló, csak oda járnék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatás: 30 millió az informatikai klaszternak

Sopron - A Sopron Régió Informatikai Klaszter közel 30 millió forintos támogatást nyert… Tovább olvasom