Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

A hármas ikreket ünnepelték

Vivien, Vanda és Vanessza március óta megtriplázták súlyukat - akkor hárman együtt nyomtak 4,5 kilót.

Kattintson a képre!
Vivien, Vanda és Vanessza, a soproni László család hármas ikrei pontosan három hónappal ezelőtt, március 16-án születtek Győrben. Azóta már megtriplázták súlyukat, születésükkor hárman együttesen nyomtak négy és fél kilót.

– Először Vivien érkezett, ő volt a legerősebb az 1700 grammjával, őt Vanda követette 1540-nel, majd a legkisebb, Vanessza jött világra (1270 grammal) – újságolta karjában az egyik picivel Lászlóné Jókuti Judit tegnap Cserfa utcai otthonukban. A fiatal házaspár családi, baráti körben gyakran viccelődött: „Meglátjátok, egyszer csak hármas ikreink lesznek!", de maguk is meglepődtek, amikor  a nőgyógyász megjegyezte,  három pici pöttyöt lát a képernyőn. – Egy éven át jártunk a tapolcai lombikbébi-programra. Az örömhír után viszonylag korán, januárban befeküdtem a győri kórházba, így az előkészületek, a babaszoba berendezése mind a férjemet és a szomszédainkat dicséri – meséli a közgazdász végzettségű édesanya, Judit.

– A babák okozta  öröm hatalmas, ez kétségtelen. Mégis vannak pillanatok, amikor az anyagi háttér megteremtése miatt picit aggódunk. Nálunk ugye mindenből hármat kell venni: babakocsiból, kiságyból és autósülésből is. Emellett csak a tápszerek és a pelenkák havonta közel ötvenezezer forintba kerülnek.

A legújabb soproni hármas ikrek születéséhez tegnap Walter Dezső polgármester és  Kalmár István alpolgármester is gratulált a Cserfa utcában. A polgármester a látogatáson a város ajándékaként százezer forintot nyújtott át a szülőknek. A köszöntőn csak egy baba volt ébren, a másik két lányka édesen aludt – legalábbis kezdetben. A szülők szerint Vivien, Vanda és Vanessza egymástól nagyon könnyen megkülönböztethetőek. A  babaágyak kis névtáblái a sokat segédkező nagymama dolgát könnyítették meg az első napokban: – Egyedül  nehezen boldogulnánk, leginkább a reggeli és az esti szertartásokat kell jól megszerveznünk – teszi hozzá az apuka, megjegyezve, hogy a lányok születése előtt jártak azért „tanulmányúton" is: – Meglátogattuk a szintén soproni Horváth családot, akik már óvodáskorú hármas ikreket nevelnek. Tőlük kaptuk útravalóul, hogy a hétköznapokban a rendszeresség és a következetesség a legfontosabb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődhet a Deák tér felújítása

Új fejezet kezdődött a Deák tér felújításának ügyében. Az önkormányzat immár a jogerős építési engedély birtokában aláírhatja a VÁTI Kht.-vel a pályázaton elnyert közel 600 millió forint lehívásáról szóló szerződést, és ősszel megkezdődhet a tér sokáig húzódó rekonstrukciója. Mint ismert, a Deák Tér Fórum elnevezésű civil szerveződés megfellebbezte az építési engedélyt. Tovább olvasom