Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

A hallgatók újítják fel a sportpályát

Sopron - A hallgatók munkájuk mellett pénzt is áldoztak azért, hogy megújuljon az egyetem soproni sportpályája. Ezzel is nyomatékosítani akarják, magukénak érzik a campust és hajlandók tenni azért, hogy környezetük szebb és jobb legyen.
Az egyetemisták maguk között csak „dühöngőnek" hívják a campus főépületének közelében megbúvó betonpályát, melyet előszeretettel használnak a fiatalok. Nemcsak az órák utáni lazításra szolgál a sportpálya, hanem évről évre itt rendezik a hallgatók Dühöngő-kupáját.

– Most kicsit halasztanunk kell a bajnokságot, mert nem biztonságos a pálya – mondta el a Kisalföldnek Meszjár András, a Nyugat-magyarországi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke. – Balesetveszélyesnek nyilvánította az egyetem műszaki vezetősége a létesítményt, ezért egyelőre nem használható. A gondot az okozta, hogy nemcsak hallgatók, hanem idegenek is bejártak a pályára, akinek nem volt kulcsa a bejutáshoz, a kerítésen átmászva közlekedett. Így a drótháló tönkrement, kilyukadt és veszélyes vasdarabok meredeznek az ég felé. Ezért úgy döntöttünk, hogy mindenki biztonsága érdekében felújítjuk a Bajcsy-Zsilinszky utcai pályát. A munkákhoz a hallgatók és a hallgatói önkormányzat biztosította a forrásokat, amivel szeretnénk kifejezésre juttatni, hogy magunkénak érezzük az egyetemet és környékét – folytatta. 

A szemerkélő eső sem riasztotta el a fiatalokat a társadalmi munkától.
A szemerkélő eső sem riasztotta el a fiatalokat a társadalmi munkától.

Csütörtökön délután két órakor kezdték a fiatalok a munkát, amitől a szemerkélő eső sem riasztotta el őket. Megjavították a kerítést, eltávolították a felesleges, balesetveszélyes darabokat, újrafestették a pályavonalakat és a zavaró gyomoktól is megtisztították a környéket. 

Olvasóink írták

 • 16. :) 2008. október 01. 14:53
  „Kedves 14!

  Ennek a "jóindulatú2 észosztásnak nem itt a helye... Máshol kopogtass, ha valami bajod van a rendszerrel... Az valóban nem szép, hogy a bajnokcsapatot lesz..ták, de egy ilyen egyetemen, ahol a sport halálra van ítélve, nem kell csodát várni. Az OTDK-ról meg nem is beszélve. Ennyire vannak megbecsülve a hallgatók... Nekünk sem kell dícséret vagy egyfajta "naezekmegmutatták" számomra üres duma... A lényeg, hogy azt kis örömöt, amit nekünk ad még a sport, a foci, ne vegyék el... Itt pont és ennyi.
  ui.: ha jól emlékszem egy darab vasat se mozdítottál meg...
  Pá”
 • 15. cséva 2008. szeptember 28. 17:18
  „Csak tegyék rendbe!
  Jó lenne, ha a városban is mindent renbe tennének amit hajnalonként tönkre tesznek. Kár, hogy az egyetemisták viselkedési " színvonala" évről - évre rosszabb lesz!!!!”
 • 14. Nagy András 2008. szeptember 28. 00:03
  „Üdv mindenkinek!
  Szerény véleményem szerint ennek a cikknek semmi hírértéke nincs, ugyanis ez a dolga a mindenkori HÖK tagoknak sok egyéb más mellett. Kicsit olyan érzés támadt néhányunkban hogy ennek a múlt rendszert idéző propaganda íze van. És emellett, sok más valóban jelentős eredmények és sikerek a szőnyeg alá vannak söpörve. Néhány példa ezekből: Az egyetemi futball csapat idén megnyerte az Universitas Kupát Miskolcon(magyarországi egyetemek között ők a legelsők), de ezt sehol nem publikálták, egy baráti kézfogást sem kaptak senkitől!
  Az erdőmérnöki szakon belül sokszor sokan az OTDK-án első helyet hoznak el szaktársaink!
  Szerintem olyan eseményekkel nem kell dicsekedni ami a kötelességünk és a feladatunk!
  Nagy András IV. oemh”
 • 13. jkl 2008. szeptember 26. 22:04
  „Kedves 6!
  Ha nem kérték hogy írjanak róluk akkor ez egy igazi oknyomozó riport !
  Mert a Kisalföld épp rejtett kamerás felvételeket készített Bandiról ezek szerint és belső emberek útján tudták meg a többi információt is ! :) nagyon valószinü
  Hök-ösök mind alamusziak egy tisztességest se ismertem köztük (de reménykedek vannak kivételek) Bár azok nem szokták elvállalni a posztot mer nekik nem éri meg ingyért vagy csekély anyagi támogatásért gürcölni! Csak azoknak akik ... inkább nem folytatom”
 • 12. másodszor én 2008. szeptember 26. 20:35
  „csak ők nem saját zsebből kriszkrosz... meg nem iskolaidő alatt... meg ha jól tudom nekik kimegy parancsba... de azért köszi!”
 • 11. kriszkrosz 2008. szeptember 26. 18:13
  „Elnézést kérek mindenkitől, de szerintem ez nem egy akkora hír!!! A tűzoltók is maguk újítják a laktanyát "pihenőidőben". Felnőtt, életerős fiatalok.... De szép tőlük!”
 • 10. Denssa Máté 2008. szeptember 26. 13:30
  „Valóban igaz lehet, hogy a pályát rongálták, külsősök jártak be és talán ők voltak talán nem. Ilyen is előfordul. De a pálya helyzete a nem ide való anyagok, és a hozzá nem értés végett lett ilyen. A lényeg, hogy az embereknek sport kell - különösen a fiataloknak - és minden normális egyetem feladata ezt biztosítani! Ez nem történt meg, még úgy sem, hogy nem kevés anyagi támogatást kapnak rá. Nem tudom, hova tűnik az a tömérdek pénz, de maradok jóhiszemű és feltételezem jóra költik. Csupán azt kérem ne vegyék el tőlünk azt a keveset ami még maradt. NA hát ezért küzd az a kevés ember a képeken, amiből persze az iskola, vagy más + propagandát varázsolt!
  Egy egyetemista.”
 • 9. reménykedő2008 2008. szeptember 26. 13:08
  „Két éve újították fel a pályát, akkor amikor a kollégium épületét.
  Vasak lefestve vadi új drótháló, alul megerősítve. 2 hónap múlva a kapuk mögé vékony vasrács került, mert az ifjúság lusta volt körbe menni a labdáért, ha az kirepült a pályáról és óriás lyukak voltak már az alján. Aztán a rácsokat is szét húzták. Utána, hogy a lyukakon ne hagyja el a labda a pályát a kapuk mögé újból háló lett kirakva.
  Remélem, hogy mivel most ők sk. teszik rendbe használható marad.
  Nem csak rendbe kell tenni, hanem utána vigyázni rá. Rászólni a vandálra, hogy ne tegye tönkre. Vagy zárni a kaput és felírni, hogy kivitte el a kulcsot. Utcáról beeső 15-16 éveseket láttam nem egyszer a hálót feszegetni. Kívánom, hogy most sokáig ép maradjon.”
 • 8. Feri1 2008. szeptember 26. 12:44
  „7 helyesen: nyomokban”
 • 7. Feri1 2008. szeptember 26. 12:43
  „6
  Gratulálok, ez a követendő példa.
  A kritizálók pedig valószínű olyanok, akik mindenben megpróbálnak mást látni, vagy feltételezik a rosszat.
  Az a cselekedet, amelyet most az egyetemistáktól tanulhatnánk, a komcsi idők előtt általános volt (de falun még nyookban most is felfedezhető)”
 • 6. a fehér pólós a létránál 2008. szeptember 26. 10:47
  „Az egészet azért csináltuk, mert az egyetem csak akkor hajlandó odaadni nekünk a pályát, ha az életveszélyes jelzőt használhatóra cseréljük. Ugyanis az évek során fel-felújítgatták a pályát, de sajnos a komoly és hozzáértő munkások, minősíthetetlen anyagból készítették el remekművüket... A tönkrement betonvasszerkezet kiálló darabjai lógtak be a pályára, ami köztudott nem általános jelenség. Nem csoda, hogy vettük a fáradtságot és neki álltunk a renoválásnak. Senkit nem kértünk, hogy írjon cikket, nem ez volt a célunk. Csupán annyi, hogy idén is megrendezhessük a mi kis egyetemi bajnokságunkat, ami tavaly kb. 260 embert mozgatott meg. Ha már más sportolási lehetőségünk nincs, ezt gondoltuk megmentjük magunknak...”
 • 5. márkiné dö blablabla 2008. szeptember 26. 09:51
  „1. hahaha
  nem ismerem ezt a csákit, ezért nem akarom elvitatni tőle az őszinte jobbító szándékot, mint motivációt, de ettől még nagyon is jó politikus lehet belőle. az átlagos hökös azonban ugyanolyan, mint régen a KISZes, elsősorban magának remél előnyt. már most megágyaznak annak, hogy sose kelljen dolgozniuk, majd megélnek a netwörkölésből. nem kevesen "boldogulnak" így Magyarországon nem is gyengén (a fejlődés lépcsői: HÖK-valamely párt ifjúsági szervezete-országos politika). persze ez külföldön sincs másképp, sokszor előfordul, hogy az egyetemi diákszervezetek vezetőit később az országos politikában látják/látjuk viszont.”
 • 4. győri nagyi 2008. szeptember 26. 09:35
  „És ennek miért van hír-értéke??? Életerős fiatalemberek, miért ne dolgozhatnának saját maguk érdekében?”
 • 3. c 2008. szeptember 26. 09:25
  „legalább ő tesz valamit,...”
 • 2. Egyetemi Megújulás 2008. szeptember 26. 07:19
  „Mivel erre az egyetem által elnyert állami támogatásokból nem jut - kénytelenek ezt tenni!”
 • 1. hahahaha 2008. szeptember 26. 06:27
  „Meszjár András megint szárolja magát ! Jó politikus lesz ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dundika a börtönben

Soponkőhida - A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön egyik fogva tartottjának kérésére, Dundika, azaz… Tovább olvasom