Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

A GySEV gyorsítja a gyorsvonatot

A Sopronból Győrön keresztül Budapestre 6.25-kor induló gyorsvonat menetidejének csökkentését tervezi a GySEV Rt.
A Sopronból Győrön keresztül Budapestre 6.25-kor induló gyorsvonat menetidejének csökkentését tervezi a GySEV Rt., hogy a diákok Győrben elérhessék a buszcsatlakozásokat.

– Számos visszajelzés érkezett hozzánk, hogy a Sopronból reggel 6.25-kor induló, s Győrbe 7.35-kor érkező gyorsvonat utasai – legfőképpen a diákok – nem érik el a buszcsatlakozást, s elkésnek az első tanítási óráról. Ezért a MÁV illetékeseivel közösen a vasúttársaság még az év vége előtt megvizsgálja annak lehetőségét, hogy csökkentse a gyorsvonat menetidejét – nyilatkozta Lendvay Péter, a GySEV Rt. személyszállítási osztályvezető-helyettese. – Elképzeléseink szerint Kapuváron és Csornán lehetne egy-egy percet lefaragni a megállásból, a Csorna–Győr közötti szakaszon pedig további három percet nyerhetnénk a sebesség növelésével. Így öt perccel hamarabb érkezne be a szerelvény a győri állomásra, s a diákok is elérhetik az iskola felé tartó buszokat. Úgy tervezzük, hogy a január elején kezdődő második félévre a vasúttársaság ezt a problémát meg fogja oldani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nádgazdaság Rt.: Elhalasztott a privatizáció

Az ÁPV Rt. egy hónappal elhalasztotta a Fertő-tavi Nádgazdaság Rt. privatizációjáról szóló döntést.Kiderült: a nádgazdaságot érintő jogok és kötelezettségek az új tulajdonost is megilletik. A nádgazdaság eladását már a pályázat megjelenését követően viták övezték. Tovább olvasom