Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 11°C | 18°C Még több cikk.

A GYSEV 6,6 milliárd forint állami támogatást kér

A GYSEV 2011-ben a pályafenntartáshoz 1,9 milliárd, a személyszállításhoz 5,7 milliárd forint állami támogatást igényel - mondta el Dávid Ilona, a társaság elnök-vezérigazgatója a Magyar Hírlapban.

A lap szombati számában a GYSEV-vezető ismertette: a magyar többségi és osztrák kisebbségi tulajdonban lévő vasúttársaság a magyar államtól költségtérítést kap, míg osztrák oldalon a burgenlandi tartománnyal kötött közszolgálati szerződés biztosítja a működés pénzügyi forrását.

Dávid Ilona közlése szerint - olvasható a lapban -, Magyarországon a menetdíjakkal nem fedezett kiadásokra kap költségtérítést a társaság, míg a Burgenland tartománnyal kötött szerződés alapját a teljesítmények, a vonatkilométer-adatok képezik. Úgy fogalmazott: "fix összegű költségtérítést kapunk függetlenül attól, hogy a menetdíjbevételek hogyan alakulnak".

A GYSEV elnök-vezérigazgatója a lapban megjegyezte, hogy a közszolgáltatási feladatot mindkét országban nulla körüli eredménnyel kell ellátni. A magyar szerződés kifinomultabb elemeket tartalmaz a megrendelői ellenőrzések és az elszámolás területén, ezért - így Dávid Ilona - "itt nem vagyunk veszteségesek.

Ezzel ellentétben az osztrák szerződésünk alapján a személyszállítási tevékenységünk veszteséges." A GYSEV elnök-vezérigazgatója szólt arról is - a Magyar Hírlap írása szerint -, hogy készül a megvalósíthatósági tanulmány a Győr és Sopron közötti vasútvonal kétvágányú átépítésére.

Olvasóink írták

 • 6. miracle 2010. december 04. 16:49
  „Nem csak a vezérig, hanem az egész felsővezetés odarakott fidesz-slepp, egyetlen régi GYSEV-es sincs már ott, talán 130 éve először.
  Úgy hírlik, már megint átszerveznek, mert azt egyetlen új vezető sem bírja ki, hogy ne átszervezéssel kezdjen. Vagy legalább mindent átnevezzen.”
 • 5. aztapaszta 2010. december 04. 14:23
  „A sok nyugdíjast valóban el kellene küldeni. 1,9+5,7=6,6 ?!?!?!?! Muhaha... Matolcsy is biztos így számol. Ha ezt az elnök-asszony számolta ki (aki a MÁV könyveléséről érkezett, felsőbb utasításra), akkor sajnálom a GYSEV-et. De viszont tudjuk, miért van ott a MÁV ahol van. Sajnos a GYSEV-nél is elkezdték az igazi szakemberek félreállítását és a káderek beültetését...”
 • 4. vlajos43@gmail.com 2010. december 04. 14:16
  „Felül kell vizsgálni a beruházásokat és sok nyugdíjas extra szakembert el kell zavarni, akik leginkább a pénzügyi manőverekhez értenek.Tollasodás kizárva jeligére.”
 • 3. streber 2010. december 04. 11:36
  „Vagy talán átírta, az excel tud összeadni! :)”
 • 2. miracle 2010. december 04. 10:39
  „Húha, akkor lehet, hogy az egész éves terv rossz, mert valaki elírta az excelben...:)”
 • 1. Tonxy 2010. december 04. 09:12
  „1.9 meg 5.7 az nálam 7.6 és nem 6.6:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsra járatott cinizmus

˝Az LMP már tavasszal is hangoztatta, nincs alkotmányozási szükséghelyzet. Tudomásul vettük, hogy a parlamenti kétharmados többség újat akar, viszont ahhoz nem asszisztálunk, ahogy a Fidesz magához az alkotmányozási folyamathoz viszonyul˝ - mondta Schiffer András. Tovább olvasom