Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

A gyógyíthatatlan ebeket elaltatják

Csak a gyógyíthatatlanul beteg kutyák kerülnek elaltatásra a soproni gyepmesteri telepen- tudta meg lapunk.
Az elhagyott, elkóborolt kutyák sorsa számos jóérzésű embert érdekel. A Kisalföld tegnapi számában tudósítottunk arról, hogy handleres diákok segítenek gazdát keresni és kutyaeledelt gyűjtenek, vásárolnak a soproni gyepmesteri telepre került ebeknek.

Dr. Kertész Zoltán kerületi főállatorvos szerint a telepen a kutyák tartása állategészségügyi szempontból megfelelő, összesen 8 kennelben és 16 ketreces kutyaházban tudják tartani a kutyákat. Négy macskaketrec is rendelkezésre áll.

– A gazdáknak két hét áll rendelkezésükre, hogy elvigyék kedvenceiket a telepről – mondotta a főállatorvos. – Fontos tudni azonban, hogy ezt követően csak a gyógyíthatatlanul beteg kutyákat altatjuk el. Abban az esetben, ha senki sem jelentkezik a kutyáért, akkor az osztrák Animal Life Állatvédő Menhely viszi el az állatokat, hiszen a gyepmesteri telep nem menhely.

Mint megtudtuk, a telepre nem csak a gyepmester által befogott kóbor kutyák kerülnek. Előfordul, hogy megfigyelésre szállítanak be, például harapós kutyákat, és sajnos az olyan eset sem ritka, amikor meghal a tulajdonos. Ilyenkor is a gyepmesteri telep fogadja be a gazdátlanul maradt ebeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvetették a gondozóház tervét

A legutóbbi közgyűlésen keresztülhúzták az új szociális gondozási központ létrehozását Sopronban a Kőműves köz 4. szám alatt, annak ellenére, hogy a közbeszerzési eljárást már kiírták. A költségvetésből így körülbelül százharminc millió forint szabadul fel. Tovább olvasom