Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

A gyimesi csángókat is támogatja a Lions

Huszadik, jubileumi bálját tartotta szombaton a Lions Club Sopron. A bál bevételét a fogyatékossággal élők és a gyimesi csángók megsegítésére fordítják.

Szombat óta új elnöke van a Lions Club Sopronnak. Dr. Ocsák Józsefet Fábiánkovics Ferenc váltotta a poszton, a jótékonysági szervezet elnöki tisztét rotációban töltik be a tagok. A váltást mindig az évadzáró bálra időzítik, amely idén is jó hangulatban telt. Bevétele meghaladta a tavalyit, a közületi adományok pedig a duplájára nőttek. Mint eddig mindig, idén is jótékony célt szolgálnak az adományok. A fogyatékossággal élők megsegítésén túl többek között a kósteleki gyimesi csángó gyerekek magyar nyelvi oktatásának a feltételeit szeretnék stabilizálni. A kóstelekieket már eddig is segítették: iskolát építettek, lerakták a magyar nyelvű oktatás alapjait, hiszen az ott élő közösség magyarul beszél, anyanyelvükön viszont sem írni, sem olvasni nem tudnak.

A csángó fiatalok hálásak a segítségért, néptáncegyüttesük színvonalas műsorral lepte meg a bál közönségét. Fotó: Magasi
A csángó fiatalok hálásak a segítségért, néptáncegyüttesük színvonalas műsorral lepte meg a bál közönségét. Fotó: Magasi

A bálon a Lions nemzetközi elnökének Elnöki Gyémánt-díjával tüntették ki dr. Grubits Jánost. A tagság összetartásában betöltött munkálkodása elismeréséül a nemzetközi klubhálózat Ezüst Kulcs-jelvényét Tóth Kálmán kapta. Az Év Oroszlánja elismerő címet Kiss Lajos érdemelte ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőszentmiklósi tragédia - „hallottuk a járó motorfűrész hangját"

Fertőszentmiklós - A kisalfold.hu információi szerint egy fertőszentmiklósi férfi motorfűrésszel… Tovább olvasom