Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

A gyermekek mosolya az igazi ajándék

Sopron - Dr. Tóth Péter álmában is gyógyít. Éppen harminc esztendeje irányítja a soproni kórház gyermekosztályát. Elhivatottságát, fáradhatatlan, lelkiismeretes gyógyító-kutató munkáját Dr. Király Jenő-díjjal jutalmazta a város nemrégiben.

Dr. Tóth Péter a baranyai megyeszékhelyen született, ott is érettségizett 1962-ben. Jó tanuló volt, arról ábrándozott, építészmérnök lesz. Ám ehhez Pestre kellett volna mennie vagy Miskolcra, az utazgatást pedig nem viselte volna el a szűkös családi költségvetés. Így maradt Pécsett, s a helyi képzési kínálatból – pedagógus, jogász, orvos – ez utóbbit választotta. 1968-ban vette át oklevelét, később csecsemő-, gyermekgyógyászati szakképesítést szerzett és kiérdemelte az orvostudományok kandidátusa címet is.

– A szülővárosomban nem volt hely a gyermekklinikán. A feleségem győri lány, ott viszont akadt pedagógusállás a nejemnek és gyermekgyógyászi státus is nekem. Tíz esztendőn át ott dolgoztam – mondta.

Harminc éve Dr. Tóth Péter kollégái javaslatára megpályázta s elnyerte a soproni kórház megüresedett gyermekosztály-vezetői állását.

Munkásságát az osztály folyamatos szakmai és infrastrukturális fejlődése jellemzi.

Dr. Tóth Péter
Dr. Tóth Péter

– Ma sem választanék más hivatást. Sokszor betegekkel, diagnózisokkal álmodom.

Ám kétségtelen, hogy egyre több a hétköznapok feszültsége, nincs utánpótlás, sokat kell vállalni ahhoz, hogy a régi színvonalon lássuk el feladatainkat.

De nincs annál szebb ajándék, mint egy gyógyult gyermek kórtermet beragyogó, önfeledt mosolya – mondta a kitüntetett osztályvezető főorvos.

Dr. Tóth Péter munkásságát a gyermekosztály folyamatos szakmai és infrastrukturális fejlődése jellemzi

Olvasóink írták

  • 1. hunnia81 2009. február 09. 14:17
    „gratulálok a díjhoz!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

E-ügyintézés: Nekem bevált!

Sopron - Az internet nemcsak szórakoztat, a mindennapi dolgaink intézésében is fontos szerepet… Tovább olvasom