Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A gesztenyét népszerűsítették (Galéria)

Immáron hatodik alkalommal tartották meg Ágfalván a Gesztenye Fesztivált. Az ebédet Herényi Károly, az MDF elnök helyettese szolgálta fel.

Ágfalván található Magyarországon a legnagyobb – húsz hektáros – összefüggő szelídgesztenyés. A fákat évekkel ezelőtt azonban súlyos gombabetegség érte. Hat évvel ezelőtt tartották meg az első fesztivált, azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a gesztenyét.

A Vadon Lovas Klubban megtartott vasárnapi rendezvényen az árusok elmondták, közepes volt az idei termés. A vevők nagyságtól függően 300-500 forintért juthattak hozzá egy kilogramm gesztenyéhez. Igaz, a felvásárlók csupán 100-150 forintot fizettek. A gesztenye még mindig népszerű, még a szomszédos osztrák településről is átjárnak a vásárlók.

Galéria! (Fotók: Magasi Dávid)

A fesztivál azonban nem csupán a gesztenyéről, hanem az összefogásról is szólt. A helyi Virágos Ágfalváért Egyesület tagjai nyolcan féle süteményt készítettek, az általános iskolások pedig a termés összegyűjtésében segédkeztek.

Olvasóink írták

  • 2. globarizsa 2009. október 12. 20:55
    „A lovardában felállított színpad kultur-műsorába - sajnos - súlyos fokú kulturálatlanság is belekeveredett. Délután, fő műsoridőben ocsmány, trágár dalt üvöltött a helyi "nép-nemzeti" gitáregyüttes a mikrofonba. Hallhatta mindezt sok-sok jóízlésü vendég és főleg sok-sok gyerek. A "zenekar" szégyellheti magát! Ilyen produkciót még egy késdobálóban is csak este 10 után "illik" előadni...”
  • 1. lenk 2009. október 11. 17:47
    „Az MDF-nek Herényi kaparja ki a forró gesztenyét?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyás Európa Bajnokság: 14 ország 250 versenyző (Galéria!)

Sopronban tartották a hétvégén a kutyás terepfutás Európa-Bajnokságát. Tovább olvasom