Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

A francia kultúra küldötte

Még az idén tavasszal megalakul Sopronban az első Francia Kulturális Egyesület, amely a már létező magyarországi klubok és egyesületek mintájára a francia nyelv oktatásával, a francia kultúra terjesztésével foglalkozik majd.
Az együttműködésről Didier Bouvard, a magyarországi Alliance Francaise igazgatója és Tengerdi Antal alpolgármester állapodott meg. Az új szervezet koncerteket és kiállításokat szervez, amit évente egymillió forinttal támogat. Didier úr csupán annyi segítséget kért a soproni önkormányzattól, hogy az egyesület számára egy székhelyet biztosítsanak a városban.
A francia igazgató látogatása alkalmából találkozott a soproni gimnáziumok franciatanáraival. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Idegennyelvi Tanszékén Nadja Robert francia nyelvi lektor tájékoztatta az oktatás helyzetéről.
Kovács Árpád, a nemzetközi kapcsolatok referense elmondta, az Alliance Francaise igazgatója a budapesti Műcsarnokban tavaly bemutatott francia – magyar tárlaton figyelt fel Sopronra, amely szintén bemutatkozott a kiállításon. A Francia Kulturális Egyesület tervei között szerepel, hogy megfelelő érdeklődés esetén egy soproni általános iskolában elindítják a francia nyelv oktatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös térképet adnak ki

Másodszor rendeztek osztrák – magyar régészeti találkozót Sopronban, amely az ipartörténeti… Tovább olvasom