Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

A fiát csempészte volna át a határon

Kópháza–Nagycenk - Mélységi ellenőrzés során soproni rendőrök egy osztrák rendszámú autóban három olyan személyt igazoltattak, akiknél semmiféle hivatalos papír nem volt. A sofőr ellen embercsempészés miatt büntetőügy indult.
A Kópháza és Nagycenk közötti útvonalon a Soproni Rendőrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának munkatársai mélységi ellenőrzést tartottak.

– Egy osztrák rendszámú személygépkocsi négy utasát is igazoltattuk – mondta Horváth Richárd alezredes, az osztály vezetője. – A sofőr koszovói volt, aki rendelkezett osztrák tartózkodási engedéllyel, de a többieknél – szintén koszovóiak, mindnyájan huszonévesek – semmiféle hivatalos okmány nem volt. Meghallgatásukkor kiderült, egyikük a sofőr fia. Mindhárman embercsempészek közreműködésével jutottak hazánkba Szerbiából a zöldhatáron keresztül. Mivel az embercsempészeknek nem tudták kifizetni a több ezer eurós díjat, hívták az Ausztriában élő apát, aki a segítségükre sietett. Az ellenőrzéskor az is nyilvánvalóvá vált, hogy egyikük az EU valamennyi országába beutazási és tartózkodási tilalom alatt állt.

A fiatalokat átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak, míg az apa ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás.
Két Fülöp-szigeteki személyt is elfogtak a soproni rendőrök a Bécsi úti határ felé vezető úton. A hazánkba igyekvő ázsiaiak Ausztriában élnek, de nem hozták el úti okmányaikat. A határrendészeti osztály munkatársai előállították őket. Az uniós információs rendszer adatbázisa igazolta a Fülöp-szigetekiek állítását, így csak figyelmeztetésben részesültek, s Ausztria irányába távozhattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós üldözés: tárgyalás csak 2009-ben

Sopron–győr - A nagy port felvert tavalyi autós üldözés során elfogott B. T. soproni… Tovább olvasom