Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

A FÉSZ továbbra is tartja a határidőt

A Deák tér felújításának generálkivitelezője, a FÉSZ Zrt. továbbra is vállalhatónak tartja az augusztus 15-i befejezési határidőt.
Hogy ez valóban így legyen, szerdán délelőtt Havas András alpolgármester vezetésével rendkívüli egyeztetést tartottak a városházán.

– Sopron városvezetése – mint az korábban többször is elhangzott – fontosnak tartja az örökölt beruházások befejezését – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Havas András alpolgármester, amelyen jelen volt Kelemen Ferenc, a FÉSZ Zrt. vezérigazgatója és Kerekes Attila főmérnök is. – Így van ez a Deák térrel is, hiszen a város szavahihetősége és esetleg újabb pályázatok sorsa múlik azon, hogy a vállalt határidőre elkészüljön felújítása. Ezért rendkívüli egyeztetést tartottunk a generálkivitelezővel – városházi szakemberek bevonásával – és az alábbi határidőkben állapodtunk meg.

Augusztus 5-ig elkészül valamennyi medence és a multifunkcionális épület belső kőalapozása, az épület kulcsrakész állapotba kerül. Augusztus 11-re befejezik a külső lelátóteraszt is. Augusztus 15-ig készre szerelik a vízgépészetet, és erre az időpontra a környezete is parkosítva lesz. Az Erzsébet utcai szűkítés (marás, aszfaltozás, forgalomtechnika) átadási határideje augusztus 5., a Mátyás király utcaié augusztus 10. A tér páros oldalának az aszfaltozása július 31-én ér véget. A teljes forgalomtechnika augusztus 15-re készül el. Az emlékeztetőt Kelemen Ferenc vezérigazgató látta el kézjegyével.

A Kisalföld kérdésére válaszolva Havas András elmondta, abban az esetben, ha mégsem készül el határidőre a tér felújítása, akkor a FÉSZ Zrt. jelentős kötbért fizet, de ez senkinek sem érdeke.

Kelemen Ferenc ugyancsak a Kisalföldnek kifejtette, már „elfogytak" azok a tartalék határidők, amelyek egyfajta biztonsági garanciát jelentettek, tehát mindenképpen tartani szeretnék a szerződésben rögzített határidőt.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszni fog a kivitelezés kezdete?

Sopron - Telekkorrekcióra vár Sopronban a győri egyházmegyei hivatal, hogy építési engedélyhez… Tovább olvasom