Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A festők járnak most iskolába

Kőművesek, festők dolgoznak nyáron az iskolákban, óvodákban, hiszen ilyenkor tudják elvégezni a nagyobb karbantartási munkákat, beruházásokat vagy épp az előírt tisztító festést.

Megkezdődött a vakációzóknak a visszaszámlálás, már csak három hét és becsöngetnek az iskolákban. A karbantartási munkákkal is igyekezni kell már, pedig tennivaló akadt bőven.

A tisztító festések mellett ilyenkor van lehetőség a tanév közben kiderülő nagyobb hibák kijavítására és a beruházások végrehajtására is.

A líceumban keményen dolgoznak, emeletráépítés, tetőtér-beépítés és modern labor kialakítása is szerepelt a nyár tennivalói közt. Fotó: Magasi Dávid
A líceumban keményen dolgoznak, emeletráépítés, tetőtér-beépítés és modern labor kialakítása is szerepelt a nyár tennivalói közt. Fotó: Magasi Dávid


A legnagyobb munkák helyszíne minden bizonnyal a Berzsenyi-gimnázium. Az evangélikus líceumban a frissítéssel, nagytakarítással már végeztek, az egyik épületszárnyban viszont még komoly munka folyik: az Öveges-program keretében 240 millióból építenek új laboratóriumot. Emellett új szintet is emelnek és a tetőteret is beépítik. Szükség van új osztálytermekre – mondta el Tölli Balázs igazgató.

A Szent Orsolya-iskolában éppen bejárást tartott Kovács András igazgató, amikor kerestük. Kilencvenszázalékos készültségben vannak, minden munkával elkészülnek a vakáció végére.

– Kevésbé látványos, ám annál fontosabb munkákat végeztünk el. A parkettázás, festés mellett öt tantermünk teljesen megújult, beleértve a bútorzatot is és felújítottunk vizesblokkokat is – tudtuk meg.

Az önkormányzat működtetésében lévő oktatási intézmények nagy részében még dolgoznak a szakemberek – van még három hetük az iskolakezdésig. A városháza sajtósaitól hosszú listát kaptunk a nyáron elvégzendő munkákról. Gyakorlatilag minden bölcsődében, óvodában, iskolában történik festés, javítás, de sok helyen nagyobb munkákat is végeznek.

A Kozmutzában például több mint hétmillió forintért újítják fel a vizesblokkokat, a Fenyő téren a tornaterem tetőszigetelése mellett két osztályterem és a tanári falait és a táblákat is festik, sőt, egy vizesedés okait is felkutatják.

A Napraforgó Bölcsődében és a Jegenye sori óvodában gázvezeték kiváltása jelent 3,5 milliós kiadást, a Halász utcai óvodában pedig az udvar kialakítása kerül hárommillióba.

A zeneiskola is felfrissülten várja a tanévkezdést, most éppen az érintésvédelmi felülvizsgálat és a bejárati kapu javítása van még folyamatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újratermelődik a szemét

Elkeserítő látvány fogadja az országba és a város határába érőket a 84-es számú főút határközeli… Tovább olvasom