Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

A Fertő tó tűzvédelméért

Tavaly összesen kilenc, idén eddig tizenegy alkalommal riasztották a tűzoltókat Fertő tavi tűzesethez. A riasztó helyzetre való tekintettel a soproni tűzoltóság, rendőrkapitányság, és az érintett szervek képviselői megbeszélést tartottak a tó és a környező települések tűzvédelméről.
– Olyan összehangolt programtervet hoztunk létre, amellyel csökkenthetjük a veszélyt – említette Kovács János alezredes, a soproni tűzoltóság parancsnoka. – A leglényegesebb lépés a Fertő parti települések lakóit érinti. Megállapodtunk abban, hogy őket külön tájékoztatni kell a helyi védelmi bizottságokon keresztül, hogy mi a teendőjük egy esetleges riasztás, mozgósítás esetén. Ezenkívül lényeges az is, hogy a már meglévő osztrák – magyar regionális kapcsolatok még hatékonyabbá váljanak a katasztrófavédelem területén.
A megbeszélés résztvevői azzal is egyetértettek, hogy technikai szempontból szükség lenne a vízről történő oltás műszaki feltételeinek megteremtésére. A Fertő tavi csatornák karbantartása már megkezdődött, tűzvédelmi szempontból lényeges ennek a munkának a hatékony folytatása.
A vízitelep védelme érdekében pedig nélkülözhetetlen, hogy a területre vonatkozó szabályozási tervbe a tűzvédelmi előírásokat is beépítsék. Az alezredes bízik abban, hogy ezekkel a lépésekkel sikerül majd csökkenteni a nádtüzek számát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemetes az ország bejárata

Sopront joggal tartják Európa kapujának, hiszen a nyugati határszakaszon itt van a második… Tovább olvasom