Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

A Fertő tó sellője

Első alkalommal választották meg a hétvégén a Fertő tó szépét. A legszebbek versenyét egy mosonmagyaróvári lány nyerte meg.

Telt ház előtt rendezték meg a Miss Fertő tó szépségverseny döntőjét a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban. A közönség a lányokat estélyi, koktélruhában, fürdőruhában és még fehérneműben is megcsodálhatta. A zsűri hosszas értékelés után hozta meg döntését, mely szerint a Fertő tó szépe 2002-ben a mosonmagyaróvári Fekete Szilvia lett. Első udvarhölgynek a soproni Kovács Ágnest választották meg, a harmadik udvarhölgy pedig a győri Finta Anett. Vasárnap délelőtt a szépségkirálynő és udvarhölgyei feldíszített hintóval utaztak a Fertőre, ahol köszöntötte őket Palkovits János, Fertőrákos polgármestere. Ezt követően az ausztriai Meggyesen (Mörbisch) látták vendégül a Fertő tó sellőit.

– Nem számítottam rá, hogy egy évig én viselhetem a Fertő tó szépe szalagot – mondta a verseny után Fekete Szilvia, aki idén érettségizett és mindenképpen szeretne tovább tanulni, valamint felsőfokú képesítést szerezni. – E hétvége nagy fordulópont az életemben, ezzel a győzelemmel új távlatok nyílnak meg előttem.
Az ifjú szépségkirálynő természetesen a jövőben is a színpad közelében marad, ugyanis a divatbemutatók és a fotózás továbbra is fontos szerepet töltenek be az életében. Egyébként az elmúlt hetet munkával töltötték a lányok. Sokat segített Schneider Andrea Jennifer. A versenyzők többsége már részt vett hasonló versenyeken, azonban akadt, akinek elölről kellett kezdeni a tanulást. Mindebből semmit sem lehetett észrevenni a döntőn. Felkészült, mindig vidám és mosolygós szépségeket láthattunk a színpadon.

 Nem mindennapi előzmények után került sor a szépségkirálynő-választásra. Mint arról már korábban beszámoltunk, a Miss Fertő tó – Fertő tó Szépe elnevezést a Videopress Menedzseriroda – állításuk szerint – már levédette, ezért a Totáldivat Színház jogtalanul használja a nevet. A Fertő tó szépe választást azonban ennek ellenére megtartották, ugyanis a Totáldivat bizonyítékokra vár(t).

Érdemes még megemlíteni a gyermek- és tiniszépségversenyt. Láthatóan nagyon élvezték a kifutó hangulatát és felszabadultan, jókedvűen adták elő műsorszámukat. A fiatal, tehetséges lányokkal még biztosan találkozhatunk a későbbi megmérettetéseken.
A szünetben sem unatkozott a kíváncsi közönség, ugyanis táncbemutatók, divatshow és a roma dalokat angolul bemutató Sonnie is szórakoztatta a nagyérdeműt.
– Nemrégiben lett a világörökség része a Fertő tó és környéke. Úgy éreztük, hogy ezzel a szépségkirálynő-választással mi is hozzájárulhatunk a térség idegenforgalmi érdekességeihez – véli S. Burai Ilona, a szépségverseny szervezője. – A most szerzett tapasztalatokat és tanultakat a későbbiekben szeretnénk hasznosítani, hogy a következő években még jobb körülményeket tudjunk biztosítani.
Elmondta: hagyományt szeretnének teremteni a Fertő tó szépe választásból. – Természetesen a szépség szubjektív dolog, így a nézők és a pontozók értékelése néhol eltérő lehet. A nagyszámú zsűri eleve garantálta az elfogulatlan értékelést – tette hozzá a főszervező.
A szervezők pályáztak a Széchenyi-terv turisztikai kiírásaira is. A programot időközben leállították, így pénzhez nem jutottak. Az anyagi nehézségeket és a szervezés gondjait azonban sikerült időben megoldani, főként a budapesti és a környékbeli támogatóknak köszönhetően.
A szépségverseny eredményességét mutatja, hogy már több szerződés is köttetett a lányokkal. Szám szerint hét modell kapott felkérést egy vízi szépségkirálynő-választásra. Sőt, még egy budapesti divatbemutatóra is kaptak ajánlatot a versenyzők.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a Globex-ügy?

Négy év után pont került a Globex-ügy egyik fontos, Sopront érintő részletére. Dr. Gimesi Szabolcs… Tovább olvasom