Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A Fertő–Hanságba jön az államfő

Sólyom László köztársasági elnök felesége társaságában a Fertő–Hanság és Őrségi Nemzeti Parkba látogat. Az államfő vasárnap kezdődő kétnapos programja során a térség polgármestereivel és Sopronban a nagycsaládosok képviselőivel is találkozik.

Sólyom László köztársasági elnök az „Értékőrző tájak és emberek Magyarországon" nemzeti parkos programsorozat második állomásaként, vasárnaptól kezdődően a Fertő–Hanság és Őrségi Nemzeti Parkkal és körzetével ismerkedik meg.

Az elnöki párt a Nyirkai-Hanyban fogadja dr. Kárpáti László, a nemzeti park igazgatója, majd Pellinger Attila ökológiai osztályvezető tájékoztatja az államfőt a hansági vizes élőhely rekonstrukciójáról. A sétát követően Sólyom László – Nagy László nyugalmazott természetvédelmi őrkerület-vezető kíséretében – megtekinti a herceg Esterházy Pál által 1910-ben épített vadászházat, madárvártát.

Az elnöki látogatás este Sopronban a térség nagycsaládos-egyesületeinek képviselőivel való találkozással folytatódik, majd Sólyom László fogadást ad a város, a megye és a Nyugat-Magyarországi Egyetem vezető személyiségei számára.

A köztársasági elnök hétfőn a sarródi Kócsagvárban a Fertő-világörökség magyar és osztrák oldalának helyzetéről kap átfogó tájékoztatást. Ezt követően a fertőújlaki Csapody István Természetvédelmi Látogatóközpontban társadalmi fórum kezdődik a megye civil szervezetei – a nagycsaládosok, a fogyatékosok, a hagyományőrző egyesületek – képviselőinek részvételével.

Sólyom László Hegykőn a kistelepülési polgármesterek társaságában költi el ebédjét a Tornácos Panzióban, majd Nagycenken babérkoszorút helyez el Széchenyi István síremlékénél.

A köztársasági elnök és felesége ezután Sárvárra, Kőszegre, majd az Őrség több településére is ellátogat.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron Holding: Drágán add...

Valami nincs rendben a soproni távhőszolgáltatás áraival. A fogyasztók (és a hivatalos statisztikák) szerint drága a hődíj, pedig három éve azt ígérték, olcsóbb lesz egy beruházás következtében. Nem így lett. A városvezetés újratárgyalná a még 2002-ben kötött szerződést. Tovább olvasom