Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A fényküszöbön túlról

Sopron - A művészeti doktori címet kapott Kovács-Gombos Gábor (1955) festőművész Fényküszöb című önálló tárlatát ma délután 5-kor nyitják meg a Festőteremben.


Hazánkban mintegy tíz éve a művészetekre is kiterjed a tudományos fokozat, a doktorátus megszerzésének lehetősége. Sopron – és Budapest – képzőművészeti életének egyik jól ismert reprezentánsa, Kovács-Gombos Gábor a napokban védte meg doktori értekezését a Képzőművészeti Egyetemen.

Kovács-Gombos Gábor festőtermi tárlatát mától július 12-ig tekintheti meg a nagyközönség.Fotó: Magasi
Kovács-Gombos Gábor festőtermi tárlatát mától július 12-ig tekintheti meg a nagyközönség.Fotó: Magasi


– A transzcendenciával kapcsolatos kortárs művészeti törekvésekről írtam a disszertációmat – mondta érdeklődésünkre a festőművész, akinek pályafutása 16 éves korában kezdődött. Ekkor kapott nagybátyjától egy NDK-s olajfestékkészletet, s képzőművészeti szakkörösként még aznap festett is egy csendéletet. Ezt azóta is őrzi egyik fiókja mélyén. Az olajfesték pedig – mint mondja – az egyik legjobb barátja lett.
Az eltelt évtizedek során híres – és díjak sokaságával elismert – festőművész vált Kovács-Gombos Gáborból: műveivel hazai tárlatok mellett számos külföldi galériában is bemutatkozhatott. A ma nyíló Fényküszöb című festőtermi kiállításáról elmondta: azt a bizonyos fátylat, azt a küszöböt vagy rést szeretné megmutatni, amelyen át földi életünkbe lesugároz a ragyogás, a fény, ami felé haladunk, s ami után oly nagyon vágyakozunk...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panaszok az új útvonalak miatt

Sopron - A napokban megváltozott a Kisalföld Volán Zrt. járatainak menetrendje és néhány autóbusz… Tovább olvasom