Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A fenntartható fejlődés volt a témája a fiatal kutatók konferenciájának

Kémia, környezettudomány, fenntarthatóság címmel országos konferenciát rendezett a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Kémia Intézete csütörtökön a Ligneumban.
– A tudományos ülés a Talentum elnevezésű tehetséggondozási program keretében jött létre – tudtuk meg dr. Rétfalvi Tamás egyetemi docens főszervezőtől, a kémiaintézet igazgatójától.

– A környezettudomány területén dolgozó fiatal oktatók, kutatók számolhattak be munkájukról, eredményeikről. Az NYME mellett az ország több egyeteméről – így például a budapesti Corvinusról, Szegedről is – érkeztek munkatársak. A tizenkilenc előadás témaköre napjaink időszerű feladatait vette számba.

A fiatal oktatók, kutatók egyrészt a növény és környezete kölcsönhatásának vizsgálatáról számoltak be, másrészt a biogáz előállításának elméleti és gyakorlati kérdéseit válaszolták meg. A konferencia rangját az is emelte, hogy a két szekcióban e területek nemzetközileg is elismert szaktekintélyei, továbbá a biogáz előállításának ipari szereplői is jelen voltak.

Mindez reprezentálta az NYME kémiaintézetében zajló munkát. A konferencia egyúttal környezetünk védelme, a megújuló energia-előállítás hatékonyságának emelése, összességében pedig a fenntartható fejlődés irányába tett újabb lépés volt – zárta a főszervező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját forrásból épült új játszótér

Szuper! – teszik hozzá a gyerekek. Az önkormányzat saját forrásból, 4,5 millió forintért építtette az új játszóhelyet. Tovább olvasom