Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

A fellendülésben bízik a Velux

Fertőd - Június elsejétől Vincze Zoltán kerül a nyugdíjba vonuló Kónya István ügyvezető igazgató helyére a fertődi Veluxnál. A négynapos munkahétre áttért cégnél bíznak a fellendülésben.

A 38 éves gépészmérnök, Vincze Zoltán nyerte el a Velux Magyarország Kft. ügyvezető igazgatói tisztségét. Elődje, Kónya István – aki az 1986-os megalapítása óta vezette a dán vállalat magyarországi érdekeltségét – nyugdíjasként is komoly feladatokat fog ellátni: a Velux-vállalatcsoport egyes műszaki fejlesztéseit koordinálja, illetve a nemzetközi cégen belül működő Alkalmazotti Alapítvány elnökeként tevékenykedik tovább.

Úgy látom, az idén áprilistól bevezetett négynapos munkahét kezelni tudja a gazdasági világválság bennünket érintő hatásait

– fogott terveinek ismertetésébe Vincze Zoltán, aki hazánk egyik jelentős nemzetközi elektronikai cégétől érkezett Fertődre, vezetői tapasztalatokkal. – Kettős kihívásnak is eleget tesz így a Velux vezetése: egyrészt biztosított a kapacitáskihasználás és a piaci igények összhangja, másrészt ilyen módon nem veszítjük el munkatársainkat sem. Megjegyzendő, hogy – mint azt Kónya Istvántól tudom – jelenleg igen csekély a fluktuáció.

Vincze Zoltán (balról) az új, s Kónya István, a régi ügyvezető igazgató derűlátóak a fertődi Velux jövőjét illetően.
Vincze Zoltán (balról) az új, s Kónya István, a régi ügyvezető igazgató derűlátóak a fertődi Velux jövőjét illetően.

A júniusban munkába álló új ügyvezető igazgató részletezte: a nemzetközi vállalatcsoport pénzügyileg független és stabil, emiatt „előremenekülhetnek" a válság elől. Idén is több száz millió forintot fordíthatnak technológiai újításokra, gyártmányfejlesztésre.

A megrendelési állomány esetenként változik – le- és fölfelé egyaránt –, a munkaidőt pedig rugalmasan igazítják a feladatokhoz. Árbevétele alapján a Velux magyarországi cége bekerült hazánk kétszáz legnagyobb cége közé.

A több mint két évtizedes fejlődés eredményeképpen a vállalat ma már sok száz családnak biztosít megélhetést. Bár nem tudni, mit hoz a jövő, a Veluxnál derűlátóak: reménykednek, hogy a gazdasági válság enyhülni fog. Addig is megteremtik a várható fellendülés technikai kihívásainak alapjait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járóka Lívia: Meg kell állítani a szegénységet

Sopron - Európai Roma Stratégia kidolgozását és a mélyszegénység újratermelődésének megállítását… Tovább olvasom