Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

˝A fejlesztésekben előztük a konkurenciát˝

˝A Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért˝ díjjal tüntették ki Pintér Jánost, a lövői Roto Elzett Certa Kft. vezérigazgatóját. Az elismert szakember az év végén vonul nyugdíjba.

Hosszú és eredményes életút áll Pintér János mögött, aki a megyei kitüntetés gazdasági tagozatában részesült.

– Mindig érdekeltek a gépek, a berendezések, azok működése, így gyerekkori vágyam teljesült, amikor a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen szerszámgép-tervezői diplomát kaptam – említi a kezdeteket Pintér János. – Egyetemi tanulmányaim alatt már szerződést kötöttem a Bakony Művekkel; a várpalotai egységben kezdtem, ahol idővel műszaki vezetői beosztásban dolgozhattam. Közel három évtizede kerültem fejlesztőmérnökként Sopronba az Elzetthez: 1986-ban műszaki igazgatóvá, majd az 1991-es privatizáció után a jogutód cégnél 1999-ben vezérigazgatóvá neveztek ki. Nagy lépést jelentett a Roto cégcsoport életében a lövői, korszerű gyár felépítése. Az új technikák, technológiák alkalmazásával a vasalatgyártáshoz szükséges legújabb fejlesztések mind a nevünkhöz fűződtek, megelőzve a konkurens cégeket.

Pintér János – ˝A sikerhez jó csapatra van szükség.˝ Fotó: Krizsán Csaba
Pintér János – ˝A sikerhez jó csapatra van szükség.˝ Fotó: Krizsán Csaba

– Imádom a teljesítményt, s vallom: ha valaki tisztességesen dolgozik, annak meglesz az eredménye. Egy ember azonban nem képes varázsolni, a sikerhez jó csapatra van szükség – mondja munkafilozófiájáról. – Ugyanilyen fontos az ember életében a nyugodt családi légkör. Feleségem, Panni – aki az APEH soproni irodavezetőjeként ment nyugdíjba – áldozatvállalása nélkül nem tudtam volna évtizedeken át időm java részét a munkámnak, a Roto-családnak szentelni. Ez év végén azonban magam is nyugdíjba vonulok, így végre sokkal több időt szánhatok a családomra, s szemem fényeire, Noémi, Levente, Péter és Róbert unokáimra. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a nyugdíjas-búcsúztatómra a Roto cégcsoport legfelső vezetősége is Lövőre érkezik, s a gyár összes dolgozója is hivatalos az alkalomra – zárta szavait Pintér János. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyturisztika: szívesen jönnek

Nyugat-Magyarország - Nagy sikerű gyógyturisztikai tanulmányúton vett részt Budapesten és… Tovább olvasom