Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A fejlesztések éve lesz Fertődön

A fertődi képviselő-testület a héten elfogadta a város 2014. évi költségvetését.

A tervezetet előzőleg az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottsága is támogatta. A költségvetés főösszege közel 1,1 milliárd forint, ami nagyságrendjében azonos a tavalyi büdzsével.

– 2013-ban a szigorú és ésszerű takarékoskodásnak köszönhetően sikerült a város gazdálkodását stabilizálni. Az idei esztendőt már a fejlesztések évének szánjuk, amelyre pályázatok révén nettó 430 milliót fordíthatunk – nyilatkozta a Kisalföldnek Kocsis Ferenc polgármester. Részletezte: legnagyobb beruházásként megépül a volt szovjet laktanya területén a Kulturális és Szolgáltató Központ.

„Az idei legnagyobb beruházás a volt szovjet laktanyát érinti.
Az idei legnagyobb beruházás a volt szovjet laktanyát érinti - mondta Kocsis Ferenc


Ezen túl a konzorciumban még a tavasszal elkészül a Balfot Pomoggyal (Pamhagen) összekötő kerékpárút Fertőd belterületi szakaszának teljes átépítése.

Ugyancsak konzorciumi formában megkezdődik az Esterházy-kastély parkerdejének rekonstrukciója is. Önálló beruházásként pihenőparkot alakítanak ki az úgynevezett Tócsa-dűlő területén, játszótérrel, termelői piaccal.

A szociális kiadásokat tavaly az igényekhez igazodva emelték, s a 2014-es büdzsében is ezt a mintegy másfél milliós nagyságrendű összeget fogadták el a képviselők. A testület döntött az Alpokalja–Ikva mente LEADER egyesületi tagság fenntartásáról is a 2014–20-as időszakban.

Az ülésen módosították az önkormányzati lakásokról szóló rendeletet. Ennek értelmében bármely fertődi lakos pályázhat a két lakhatásra alkalmatlan lakás önerős felújítására, s ennek eredményeként bérleti jogot nyer az ingatlanra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döngölőék: irány Amerika!

Összegyűlt Döngölő Ádám amerikai műtétjéhez több mint hétmillió forint! Tovább olvasom