Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

A fákat kivágták, de út nincs

Sopron - Négy évvel ezelőtt a Vándor Sándor utca teljes hosszában kivágták a csatornázás miatt a nyárfákat. A tervezett út azonban még nem készült el és úgy tűnik, 2010-ben sem fog.

A Vándor Sándor utcában még 2005-ben vágtak ki 78 szál nyárfát. Ennek fő oka az volt, hogy a csatornázási munkálatok miatt a közlekedést a fasor helyén kialakított ideiglenes szervizúton oldották meg. A közelben lakók többször is panaszkodtak, hogy allergiát okoz a nyárfák virágzása.

Az akkori tervek arról szóltak, hogy a fák helyén épül majd meg az új út és egy kerékpárutat is kialakítanak. A városházán akkor elismerték, a Vándor Sándor utcai út keskeny és a hosszú távú városi koncepcióban is szerepel e terület rendezése.

Azóta már eltelt négy év, a kivágott fák helyén már újak nőttek. Az utca aszfaltburkolata egyre rosszabb állapotban van, egymást érik a kátyúk, szinte lehetetlen rajta a közlekedés. Ám a kivitelezés még mindig nem kezdődött el.

Az utca aszfaltburkolata egyre rosszabb állapotban van, egymást érik a kátyúk, szinte lehetetlen rajta a közlekedés. Fotó: Magasi
Az utca aszfaltburkolata egyre rosszabb állapotban van, egymást érik a kátyúk, szinte lehetetlen rajta a közlekedés. Fotó: Magasi

– Az útépítésben jelentős lemaradást kellett behozni – kezdte válaszát Kuslics Balázs a városháza szóvivője. – Az elmúlt három évben közel ötven soproni utca újult meg, az önkormányzat jelentős anyagi forrásokat biztosított a közlekedés feltételeinek javítására. A Vándor Sándor utca felújítása is napirenden volt. Már többször jeleztük, hogy az állami költségvetés Sopront érintő jelentős megszorításai miatt 2010-ben alig lesz forrásunk a saját erős beruházásokra, így ez a felújítás is tolódik.

Olvasóink írták

 • 11. mitirjak 2009. november 20. 17:17
  „Azt meg nem értem,hogy a Márcfalvi utcában feltörték a közmű végett 1-2 hete,ésma már le is aszfaltozták!
  Talán valaki ˝nagyfej˝lakik a környéken? A Vándor S.utcát felhasználták a Baross u aszfaltozásakor,minden-
  féle járműveknek,kamion,búsz,˝tank˝,akkor jó volt?Utána éveken keresztül a mai napig is szarik rá az Ön-
  kormányzat!Előre! a virágos Sopronért!”
 • 10. meksz 2009. november 20. 15:00
  „Csak azt nem értem, hogy ha csaknem ötven soproni utca újult meg, akor miért nem a legrosszabbal kezdték?Amúgy kedves újságíró urak,Önök hol tanulták az újságírást, hogy nem kérdezik meg az illetékes "elvtárstól"?Vagy talán nem merik?Amúgy az első kérdésemre az előttem szóló már megadta a választ.”
 • 9. józanparaszt 2009. november 20. 08:09
  „azé az érdekes, hogy a Koronázódombon a napi 20 autónak 2 év alatt 2x terítettek vadiúj aszfaltot. Ami önmagában nem baj, csak ha tudjuk ki lakik arrafelé válik izgalmassá a dolog...Szóval imádom amikor a politikusok keze benne van a sz..ban”
 • 8. Cerwin 2009. november 20. 08:06
  „A nyárfa erős allergén egy arra érzékenynek. Hasonló még a nyírfa is. Persze azok mosolyognak ezen, akik még nem voltak allergiások. Az erőmű gázzal működik, ha az okozna allergiás tüneteket, akkor...... <moderálva>”
 • 7. Tonxy 2009. november 19. 21:11
  „Arra még nem gondoltak hogy az allergiát nem a nyárfák okozták hanem a hőerőmű?”
 • 6. Tonxy 2009. november 19. 21:09
  „sajnos nem lakik senki sem arrafelé a városvezetésből így ráér az út felújítása.”
 • 5. Cerwin 2009. november 19. 19:25
  „Közép-Európa legrosszabb útjai közé benevezve!”
 • 4. pistika 2009. november 19. 18:47
  „Na, ha lesz út, akkor elmondhatják, hogy elcserélték az egy hónapos szöszölést a folyamatos kipufugófüstre.”
 • 3. Fannianyu 2009. november 19. 17:12
  „Shaki!
  Ez csak a duma, hogy zavarta az ott lakókat a nyárfa.A fákat azzal az ígérettel vágták ki, hogy ki tudják szélesíteni az utat,és végre valahára normális útburkolatot kap a Vándor Sándor utca.
  De ahogy elolvastam a cikket,sokkal jobb az ott lakókra kenni a dolgot,ugyse tudunk mi mit tenni ellene.
  Sajnos ahhoz is "kicsik" vagyunk, hogy végre elkészüljön az út.”
 • 2. mindigatutit 2009. november 19. 16:36
  „európa?balkán!”
 • 1. Shaki 2009. november 19. 15:22
  „"A közelben lakók többször is panaszkodtak, hogy allergiát okoz a nyárfák virágzása. "
  Az tök jó, allergiás én is vagyok, de fát soha nem vágnék ki, esetleg csak ültetnék.Tavasszal a jereván úgy néz ki, mint ha hullana a hó. Akkor kivágják azokat is? Nem baj, a lakók panaszkodtak, meglett nekik minden. Most majd akkor fogják megcsinálni az utat, amikor ezek panaszkodnak? Most panaszkodjanak, hogy szar az út.Én minden nap ott járok többször is, de azon az úton autóval körülményes végigmenni, ez tény. De a fák?....Laktam már nyárfa mellett, az nem zavart annyira, mint a hepehupás utak. Ott lakók egyesüljetek!:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vállalkozó megépíti a halotthamvasztót

A vállalkozói kör eltökélt és megépíti az Ebergőcre tervezett halotthamvasztót. Tovább olvasom