Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A csillagászat 100 órájára készülnek

Sopron - A Stella Sopron távcsöves bemutatókkal, tudományos ismeretterjesztő előadásokkal és filmvetítésekkel népszerűsíti az égi tudományt 2009-ben, a csillagászat évében.
– Számos érdekes programmal várjuk az érdeklődőket a csillagászat éve alkalmából – mondta érdeklődésünkre Szalai Tamás, a Stella Sopron csillagászati egyesület szakmai vezetője, az NYME doktorandusza. – Kiemelkedik közülük az április 2-tól 5-ig tartó, „A csillagászat 100 órája" elnevezésű rendezvény, amelyet a világ szinte valamennyi országában megtartanak. Ezeken az estéken – illetve további időpontokban is – távcsöves bemutatókra várjuk a helybélieket a Várkerület és az Ötvös utca sarkán.

A Stella Sopron csillagászati egyesület tagjai, ahogy tavaly nyáron, így idén is számos távcsöves bemutatót tartanak a nagyközönségnek. Fotó: Kisalföld-archívum
A Stella Sopron csillagászati egyesület tagjai, ahogy tavaly nyáron, így idén is számos távcsöves bemutatót tartanak a nagyközönségnek. Fotó: Kisalföld-archívum

– A csillagászat évében iskolai előadásokon is mesélünk az égbolt titkairól – folytatta Szalai Tamás. – A Berzsenyi Líceummal, a Széchenyi-, az Orsolya-gimnáziummal és a Vas-Villá’-val már korábban kialakítottunk ilyen jellegű kapcsolatot. Reményeink szerint idén más intézményekben, közte a városkörnyéki iskolákban is népszerűsíthetjük a csillagászatot. Szeretnénk nyáron és ősszel csillagászattal kapcsolatos filmeket vetíteni a nagyközönségnek, többek között a GYIK-kal és a TIT-tel való együttműködés révén. Előadásainkról, távcsöves bemutatóinkról és további programjainkról honlapunkon (http://sopron.mcse.hu) és az egyesületünk e-mail címén (stella@titanic.nyme.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év után megalakult a Takács Jenő Alapítvány

Sopron - A megyei bíróság nyilvántartásba vette a Sopronban létrehozott Takács Jenő Alapítványt. A… Tovább olvasom