Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

A csatornafedél is szintbe került: felújították a soproni Csatkai utcát

A 12 éves burkolaton a jelentősen megnövekedett járműforgalom miatti elhasználódás javítási feladatokat tett szükségessé.

A Csatkai utca tizenkét éves burkolata a jelentősen megnövekedett járműforgalom miatt elhasználódott. Teljes felületű javítását abból a százötvenmillió forintos alapból fedeztük, amelyet ilyen célra hozott létre a városvezetés – mondta dr. Magas László, a körzet önkormányzati képviselője az útátadáson, Abdai Géza alpolgármester jelenlétében.

– A nem egészen egy hét alatt elkészült út összesen 2700 négyzetméteren újult meg. Az aszfaltozás megkezdését veszélyeztette, hogy a győrújfalui nagy teljesítményű aszfaltkeverő-telep az árvíz miatt kényszerszünetet tartott, de a szombathelyiek a segítségünkre voltak.

Az előkészületek során a jelenlegi legmodernebb, szintvezérléses aszfaltmarógépet is alkalmaztuk, amely hat óra alatt végezte el a 375 méter hosszú utca marását.

Korábban írtuk:

Felmérés és mérlegelést követően teljes felületü javítást javasoltak a szekemberek, melyet a város vezetése támogatott, így bekerülhetett a 150 milliós projektbe, annak záróaktusaként.

A munkálatok a forgalomterelési, útlezárási, VOLÁN egyeztetést követően a munkaterület kitáblázásával kezdődött, ügyelve arra, hogy a lakosság egyrészt kellő tájékoztatást kapjon a forgalmi rendváltozásról, illetve, hogy ingatlanukat elhagyhassák, illetve megközelíthessék.

A lezárásra 2013. június 10-én reggel került sor, mikor városunkba érkezett a jelenlegi legmodernebb, nagy kapacitású szintvezérléses aszfaltmarója, amely a marási munkálatokat 6 óra alatt elvégezte.

Másnapvégezték el a kényesebb, kis felületű kézi munkát igénylő bontásokat, valamint a számtalan közműaknák szintbehelyezését. Azon akna fedlapokat, melyek sérültek, vagy töröttek voltak újra cserélték.

A marási, bontási munkálatokat követően a pálya letakarítása történt porszívós söprő kocsikkal, valamint a teljes munkaterület lepermetezése bitumen emulzióval, természetesen szakaszosan.

Az aszfaltozás megkezdését veszélyeztette, hogy a Győrújfalui nagyteljesítményű aszfaltkeverő telep az árvíz miatt áramtalanításra került, így más keverőteleppel kellett azonnal felvenni a kapcsolatot, szerencsére Szombathely segítségünkre sietett.

Június 12-én indult az aszfaltozás 5 negyven tonnás kamion szállította az AC-11 minőségű 160 Celsius fokú aszfaltkeveréket, melyet a legmodernebb VÖGELE típusú finischerrel dolgoztunk be, melyet vibrációs hengeres tömörítés követett.

Másnap csütörtökön megtörténtek az útburkolati jelek felfestése, és az útlezárás megszüntetése, az út átadása a forgalomnak, a lakosságnak.

Az elkészült út paraméterei:

Hossza a Csengery utcától az Újteleki körforgalomig: 374.5 m
Változó szélessége:7,10 -7,70 m
Összes terület: 2.700 m2
Közműaknák szintbehelyezése: 45 darab
Beépített aszfalt kopóréteg minősége: 6 cm AC-11 melegen hengerelt aszfalt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tündérek és manók lepték el Sopront - fotók

A soproni tündérek nemcsak pénteken délután tűntek fel a város utcáin, de eljutnak az… Tovább olvasom