Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A csapatmunka híve, a díj szerinte közös siker

A magyar kultúra napja alkalmából Bibliotéka-emlékéremmel jutalmazták Szigethy Magdolnát, a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának volt könyvtárvezetőjét, aki állítja, díja az egész kollektíva munkáját ismeri el.

A kitüntetett soproni hölgy 1969-ben került az Erdészeti és Faipari Egyetem Központi Könyvtárába, ahol megismerhette a gyűjtemény kezelésének munkafolyamatait. Nagy örömmel tanulmányozta a több száz éves könyveket, de az új művek lapozgatása is felvillanyozta. 1981-ben a Soproni Óvónőképző Intézet – a későbbi NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar – könyvtárának munkatársa lett, majd könyvtárvezetőként számítottak a munkájára. Onnan is ment nyugdíjba.

– Nagyon szerettem a munkámat, sok érdekes és ismert emberrel találkoztam. A szakok számának növekedése mindig újabb kihívás elé állított minket, egyre több igényt kellett kielégíteni, koncepciót kellett kidolgozni az új szakok tananyagának tervszerű gyűjtésére. Tíz esztendeje a könyvtárunk felkerült az ország nyilvános könyvtárainak jegyzékére, ez szakmai elismerést, de többletmunkát is jelentett, megnőtt ugyanis a könyvtárközi kölcsönzések száma – mesélt munkájáról Magdolna, aki hozzátette, mindig kitűnő kollégákkal dolgozott, s elkötelezett híve a csapatmunkának.

Szigethy Magdolna nemrégiben vehette át pályafutása legnagyobb elismerését. Fotó: Magasi
Szigethy Magdolna nemrégiben vehette át pályafutása legnagyobb elismerését. Fotó: Magasi

– A munkánk csak úgy lehet eredményes, ha a kollektíva minden tagja tudása legjavát adja. Ezért úgy gondolom, a kitüntetés rajtam keresztül a korábbi és a jelenlegi munkatársaimnak is szól. „Semmik vagyunk azok nélkül, akik előttünk éltek és azok nélkül, akik mellettünk élnek" – idézte Goethe szavait.

Szigethy Magdolna elismerései sorában ez a legmagasabb rangú kitüntetés, a Szépművészeti Múzeum barokk csarnokában tartott ünnepségre a családja is elkísérte. Szabadidejét legszívesebben szeretteivel tölti, hobbija az olvasás, zenehallgatás, utazás, főzés és a kutyasétáltatás.

Olvasóink írták

 • 4. taktam 2010. február 16. 10:27
  „Gratulálok kitüntesedhez!
  Tisztelettel és barátsággal köszöntelek!”
 • 3. WestBild 2010. február 15. 10:09
  „Szívből gratulálok Magdi, további jó egészséget, sok örömet kívánok Szeretteid körében!
  Benedek Elek Ped Kar. - IOCS”
 • 2. papohl 2010. február 14. 11:25
  „Büszkék vagyunk Rád!

  kurucdombi lányok :)”
 • 1. Cerwin 2010. február 13. 12:54
  „Nagyon kedves a Hölgy! Gratulálok a díjhoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A beteljesülés, az öröm napja

A Nyugat-magyarországi Egyetemen diplomaosztót tartottak pénteken. A szokatlan időpont a bolognai… Tovább olvasom