Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A család rendbe hozatta a tábornok sírját

A sopronbánfalvi hősi temetőben egyszerű kőoszlop alatt nyugszik a Monarchia egyik főtisztje, vitéz báró Willerding Rezső gyalogsági tábornok, aki az I. világháború végén megkapta a legmagasabb kitüntetést, a katonai Mária Terézia Rend lovagkeresztjét.
Élete, munkássága hozzátartozik Sopron város hadtörténeti hagyományaihoz, mondta Hegedűs Elemér hadtörténész lapunk szeptember 4-i számában. Akkor azt is megállapítottuk, hogy a tábornok sírja méltatlanul elhanyagolt állapotban van. A leírtak után vitéz báró Willerding unokái – a Kanadában élő Péter, István, Rudolf, továbbá a Budapesten lakó Katalin és Judit – rendeztették a sírt, fedlapot készíttettek, újracsiszoltatták a kőoszlopot, átfestették a feliratot.

Rendbe tették vitéz báró Willerding Rezső gyalogsági tábornok sírját.

A sírra táblát helyeztek el, az alábbi szöveggel: „Nagyapánk Hazánk Honszeretetének szolgálatában tett példamutató érdemeinek tiszteletére a sírt rendbe hozatták unokái, Péter, István, Rudi, Kati és Jutka anno 2007".

Olvasóink írták

  • 1. willerding 2008. július 26. 21:15
    „Halli én is willerding vagyok és hogy megtaláltam ezt az oldalt eléggé kiváncsi vagyok hogy kik a "rokonaim"és elkezdem kutatni a csalátfá
    t”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális Munkáért díjjal jutalmazták Csóka Jenőnét

Sopron - Harmincöt munkában töltött év után Szociális Munkáért díjban részesítették Csóka Jenőnét,… Tovább olvasom