Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A cím az egész ország szabadságvágyának szól

L. Simon László – Legyünk büszkék arra, hogy az Európai Örökség rangot hazánkban elsőként a Páneurópai Piknik Emlékpark kaphatta meg.

Ünnepélyes keretek között avatták fel szerdán a Páneurópai Piknik Emlékparkban azt a táblát, amely tanúsítja: az Európai Bizottság Európai Örökség címet adományozott az 1989-es nevezetes Páneurópai Piknik helyszínének. Fodor Tamás polgármester köszöntőjében hangoztatta, a cím nemcsak Sopronnak szól, hanem az egész ország szabadságvágyának.

Ünnepélyesen felavatták a Páneurópai Piknik Emlékparkban azt a táblát, amely tanúsítja: az Európai Bizottság Európai Örökség címet adományozott az 1989-es Páneurópai Piknik helyszínének.
Ünnepélyesen felavatták a Páneurópai Piknik Emlékparkban azt a táblát, amely tanúsítja: az Európai Bizottság Európai Örökség címet adományozott az 1989-es Páneurópai Piknik helyszínének.– Legyünk büszkék arra, hogy az Európai Örökség címmel hazánkban elsőként a Páneurópai Piknik Emlékparkot tüntették ki. A város méltón ápolja a határáttörés emlékét. Sopronpuszta a címmel olyan nemzetközi hálózat tagjává vált, amely a tudatos turizmus konkrét célpontja lehet. A kormány nagyra tartja azt, hogy a díjjal a soproni régió az egész unió figyelmére számíthat – jelentette ki L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Az ünnepségen elhangzott, a magyar kormány a továbbiakban két helyszínt javasol Európai Örökség címre: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem épületét, valamint a visegrádi királyi palotát.

L. Simon László államtitkár az emlékparkból Nagycenkre is ellátogatott, ahol az Eszterháza Központ égisze alatt zajló nagycenki műemléki beruházások, felújítások helyzetét tekintette át. – Nyár közepére fejeződik be a Széchenyi-mauzóleum felújítása, amelyre a kormány 127 millió forintot biztosított – közölte az államtitkár. Hangsúlyozta, a rekonstrukció halaszthatatlan volt, ugyanis a mauzóleum erősen nedvesedő alagsori része már nemcsak a sírokat, hanem az egész épületet veszélyeztette.

A mauzóleumban a Széchényi család több tagja mellett nyugszik Széchenyi István is. A mauzóleum felújításával párhuzamosan a Széchenyi-kastély homlokzatának helyreállítása is elkezdődött, továbbá heteken belül megoldódik a kastély és a kapcsolódó épületrészek, parkok egységes vagyonkezelésének kialakítása. Korábban mindez a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Múzeum, a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Taeg Zrt. kezelésében állt. 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor Tamás - A 2016-os büdzsé az adócsökkentés költségvetése

Az elmúlt öt év bebizonyította, hogy Magyarország 2010-ben kezdett reformjai működnek - összegzett… Tovább olvasom