Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A bűnözők etnikai nyilvántartását kérik

A város az utazó bűnözők, a prostituáltakat futtatók paradicsomává vált – jelentette ki sajtótájékoztatóján Gőbl Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője.

Sopronban a lakosság a saját kárán kezdte megtapasztalni a népvándorlás  hátrányos hatásait.  A város az utazó bűnözők, a prostituáltakat futtatók paradicsomává vált – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Gőbl Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője. – Őszintén ki kell mondani, hogy a kora esti óráktól a fiatal hölgyek, édesanyák, idős emberek számára megfontolás tárgyává vált, hogy egyedül érdemes-e gyalogosan közlekedniük.

Nem mehetünk el a múlt szerdai eset mellett, amely jórészt csak a szerencsének köszönhetően nem torkollott súlyosabb bűncselekménybe. A rendőrök rövid úton elfogták a csoportosan garázdálkodással vádolható bűnelkövetőket. A csapat tagjai büntetett előéletűek, hangadójuk most is büntetését tölti az aszódi fegyintézetben, ahonnan „nyári szabadságra"  engedték  ki.  

„Ugyanakkor a cigány bűnözők életkoruk alapján „fiatalokként" történt megnevezése véleményem szerint sérti a Sopronban tanuló sok ezer fiatal diákot vagy éppen a munkát végző, kereső fiatalságot.

A Jobbik a bűncselekmények és szabálysértések elkövetőinek és áldozatainak könnyebb azonosíthatósága, a lakosság objektív tájékozódásának érdekében törvénymódosító javaslatot dolgozott ki, melynek értelmében bevezetnék a bűnelkövetők etnikai származásának nyilvántartását. Így elkerülhető lenne az egyes társadalmi csoportok hamis színben való feltüntetése – zárta Gőbl Gábor.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. xxyy 2012. augusztus 14. 08:14
  „A rendőrök még a Lackner utcában sem képesek eltüntetni és távoltartani a "nem odavalókat".
  Nagyon sajnálom, hogy ilyen irányba halad a város.....”
 • 52. olvasó68 2012. augusztus 14. 07:41
  „Ártatlan/karika: Dolgozni ? Szerinted mit dolgoznak ??? Jöhet a konkrétum, pontosan hol, mit dolgoznak, ki alkalmazza őket, stb.
  Telep meg nincs. Ilyen 2012-ben NINCS. Sem itt, sem máshol Európában. Nem lehet, higiéniai, sem családvédelmi, sem egyéb okokból, ezt el lehet felejteni.”
 • 51. k@rika 2012. augusztus 14. 06:47
  „49. a humánus része az a dolognak, hogy a kialakult telepeket meg higiéniai és kitudja milyen okokból sorra számolják/égetik fel, attól függetlenül, hogy onnan sokan járnak pl. dolgozni is... Milyen megoldás ez, kérdem én?”
 • 50. prakker 2012. augusztus 13. 14:18
  „cingár. Engem nem zavarna, sőt büszke lennék, ha valamilyen kisebbséghez tartoznék. Persze én nem bűnözök, be tudok illeszkedni közösségekbe, be tudom tartani az együtt élési normákat, és törvényeket. Aki meg nem tud évszázadok óta beilleszkedni, azt nevezzék annak ami, népcsoportjával együtt. A becsületesen helyt állók ezt nem veszik zokon. Mindenki tudja, hogy a magyarok között is vannak beilleszkedési zavarokkal küzdő gazemberek. Igaza van annak a hozzászólónak, aki azt írja, hogy Amerikában ezt minden lelkifurdalás nélkül megírják.”
 • 49. öröksoproni 2012. augusztus 13. 08:40
  „47-hez
  Egyetértek. Mindenki tudja mi folyik ebben a régen teljesen biztonságos, élhető városban, de nem érdekük (?), hogy ellene tegyenek. Jönnek ezzel a "nem bizonyítható", "nincs bizonyíték" szöveggel. Kit érdekel, találjanak egy olyan jogszabályt, rendeletet, törvényt, tudom is én, amivel ki lehet őket toloncolni a városból. Pesten miért lehetett a hajléktalanokat kitiltani a belvárosból? ( És most a humánus részébe nem mennék bele.) Hoztak egy rendeletet, végrehajtották, rend van. Sopronban ezt nem lehet? Nézni kell a gyerekeinknek a k..-kat, agresszív hajléktalanokat, drogosokat?”
 • 48. Nanu 2012. augusztus 12. 14:39
  „Mivel a nemi szerv is az ember része és izomból áll, jót tesz neki a masszírozás és ízt így hívják :) jól kitaláltál, gondolom ezért tud működni :) de kúltúrált körülmények között és nem fertőzött emberek csinálják gondolom :) és ez miért fáj neked egyébként? ez nem rontja a városképet, mint a csoportosan sötétlő folt a stadionnál :)”
 • 47. retfalvi_csaba 2012. augusztus 12. 10:41
  „Én azt nem értem, - és erre Göbl Gábor képviselőnk is adhatna választ - ,hogy az milyen módon lehetséges,hogy mindenki tudja hol üzemelnek Sopronban kuplerájok masszázsszalonnak álcázva!
  Sokan még az üzemeltetők nevét is tudják , a rendőrség meg úgy tesz ,mintha ilyen nem is volna.
  Simán homokba dugják a fejüket
  Pedig világosan lehet látni a hirdetési újságokban is,hogy ilyen meg olyan masszázs!
  Na persze A csuszka masszázs, meg a 4 kezes masszázs nem is feltűnő, mi?
  Szóval 4-5 nyilvános ház is üzemel Sopronban, a rendőrök meg nem tesznek semmit ellene!
  Hát hogy van ez?? ?”
 • 46. retfalvi_csaba 2012. augusztus 12. 10:26
  „1”
 • 45. Ovinkor 2012. augusztus 12. 10:20
  „44. Baltazár 2012.08.11. 23:53
  Jogerős ítélet birtokában ma is meg lehet nevezni az elkövetőt.

  Gondolom, te sem vennéd a szívedre, ha valakinek közölnék a nevét, majd kiderülne, hogy ártatlan, de a magyar viszonyok mellett sosem mosná le magáról a szégyenbélyeget. Például ha veled történne, esetleg zavarna. Ha közölnék az újságok névvel-fényképpel, hogy kiraboltad a szomszédot, de később kiderülne, hogy mégsem, ártatlanságod ellenére költözhetnél más országba. Ezt kell elkerülni azzal, hogy nyomozati szakaszban nem szabad közölni az feltételezett elkövető nevét.

  A politikust az különbözteti meg az egyszerű polgártól, hogy közszereplőként többet kell elviselnie, ezért rossz az összehasonlítás.”
 • 44. Baltazár 2012. augusztus 11. 23:53
  „Az etnikai nyilvántartással viszont nem értek egyet. Annyit kellene tenni hogy az elkövetőket rendesen néven kéne nevezni nem csak K.Zoltán és megmutatni a képeiket. Ha egy Mindegy milyen pártbeli politikust meg mernek nevezni akkor egy köztörvényes bűnözőt miért kímélünk meg ettől?”
 • 43. ÁrtatlanBárányka 2012. augusztus 11. 22:47
  „Intersparnal valóban nincsenek, sőt, az Akkord-nál is magam láttam, hogy a rendőr igazoltatta a prostit.
  Egyetértek Ovinkor-ral, hogy az idejövő cigók dolgozni jönnek, igazából nem is velük van a probléma, hanem a kölykeikkel. Mert hiába dolgozik az apja meg az anyja becsülettel valami gyárba, ők akkor is azok az alulszocializált társadalmi szférát képviselik, amire itt nemigazán van szükség. Értem ezalatt a négyesével-ötösével vonuló, üvöltöző, köpködő 13-16 éves rajkókat. Az a tény, hogy a szülőnek van állása, az még kevés ahhoz, hogy egy eddig valami tanyavilágban szocializálódott csemetét alkalmassá tegyen egy másik kultúrában való életre.
  És a fő probléma itt van, hogy mivel ők ALKALMATLANOK a mi kultúránkba való beolvadásra, ezért inkább a saját kultúrájukat próbálják itt is elterjeszteni, még jobban kiváltva ezzel az adott közösség ellenérzéseit!!!”
 • 42. Ovinkor 2012. augusztus 11. 22:17
  „Megjegyzés: Régóta tapasztalom, hogy néhányan súlyos szövegértési zavarokkal küszködnek.”
 • 41. Ovinkor 2012. augusztus 11. 21:59
  „37. Figyelő2012 2012.08.11. 20:30
  Kb. hetente járok arra a feleségemmel, leállunk, bevásárolunk, elmegyünk. Nem nagyon szoktam látni semmi különlegeset, néhány kéregetőt leszámítva. Lehet, hogy nem figyelek, vagy nem tudom megítélni a nők ruházatát. Tudom, hogy vannak ott prostituáltak, de én a lenti parkoló - lift - bevásárlás - lift - lenti parkoló útvonalon egyet sem látok. Persze aki keresi őket, jobban informált. :-)

  Nem mondom, hogy minden rendben, de nagy elfogultság nem észrevenni, hogy Gőbl Gábor a viszonyok megmérgezésében érdekelt.

  Kivitelezhetetlen, értelmetlen, csak további uszításra lehetőséget adó tervekkel akar orvosolni problémákat. Ez veszélyes és amorális eljárás.”
 • 40. Karcsika 2012. augusztus 11. 21:50
  „Ovinkor
  Maga rendőr, vagy az önkormányzatnál dolgozik?
  Vagy egyszerűen vak, mert akkor sajnálom, és bocsánat.”
 • 39. Nanu 2012. augusztus 11. 20:47
  „És úgy gondolom, ha a városvezetés vagy a rendőrség, vagy akinek kéne, nem tesz valamit, akkor a lakosság fog tenni ellenük!!!”
 • 38. Nanu 2012. augusztus 11. 20:44
  „Ennyi "szemét" ami most van a városban, még soha nem volt, és remélem még lehet ellene tenni valamit!”
 • 37. Figyelő2012 2012. augusztus 11. 20:30
  „37 Ovinkor

  "Az Intersparnál sem láttam még soha egyetlen prostit sem. (Bár már hallottam róluk. Arról is, hogy elég gyakran bezsuppolják őket.)"

  Ne vedd sértésnek, de Te tudod hol van Sopron, esetleg az Interspar?

  Ezzel a mondatoddal szerintem sok ember előtt hiteltelenné váltál, hiszen aki a városban jár, az jól tudja, hogy ezen környéken mi a helyzet :)

  További nagyon szép estét, annak tükrében, hogy valóban minden rendben van a városban :)”
 • 36. Miértmagyar? 2012. augusztus 11. 19:55
  „Teljesen jó a felvetés G.G részéről!Minek győzködni a szerencsétlen, nem is tudom milyen szándékból ellene fellépő egyéneket (pl. Ovinkor). EMBEREK NEM LÁTTOK??”
 • 35. Ovinkor 2012. augusztus 11. 19:49
  „34. Figyelő2012 2012.08.11. 19:16
  Szerintem nem igaz, hogy a bűncselekmények száma elszabadult volna.

  Lehet, hogy az utóbbi két évben esetleg nőtt valamelyest az országos trendeket követve, de összességében valószínűleg jóval biztonságosabb a város, mint azt a sajtóhírek és a hozzászólók sugallják. Én éjszakánként is járok mindenfelé, s nem tapasztalom, hogy bárki rettegne. Az Intersparnál sem láttam még soha egyetlen prostit sem. (Bár már hallottam róluk. Arról is, hogy elég gyakran bezsuppolják őket.) A Deák téri randalírozás pedig egészen példátlan és elszigetelt eset, ilyesmire szerintem nem volt példa korábban, s jó ideig nem is lesz. Ennek ellenére a rendőrség létszámát növelni kell. Egy növekvő városban nem csökkenhet a rendőrök létszáma.

  Viszont az is igaz, hogy néhány prostituált és pár nehéz fiú látványa már önmagában ronthatja a biztonságérzetet. De a helyzet rendészeti eszközökkel - máshogy aligha - kezelhető. Persze mindig lesznek olyan bűncselekmények, amelyeket meg lehet lovagolni.

  A város lakossága folyamatosan nő, évente több száz ember telepedik le a városban. Szerintem ezzel a város csak nyer. Nyilvánvaló, hogy a határ közelsége vonz ide bűnözőket is, de óvnék a helyzet dramatizálásától. Talán arról sem szabadna megfeledkezni, hogy a most tiltakozók többsége egészen biztosan "telepesek" leszármazottja.”
 • 34. Figyelő2012 2012. augusztus 11. 19:16
  „32 Ovinkor

  A Soproni romák többsége, vagy a Sopronban tartózkodó romák többsége dolgozik?
  Azért ez nem mindegy.
  Valamint, miért kell lovagolni azon, hogy sok a betelepült?
  Mivel megnövekedtek a bűncselekmények!
  Vagy talán ez nincs összefüggésben ezzel?
  Erről majd azt gondolom, hogy a hivatásos szervek majd fognak nyilatkozni hitelesen!

  Azt viszont észre kell venni, hogy a Soproni lakosság nagy része fel van háborodva a jelenlegi állapotok végett.
  Az pedig nem jó, amikor egy ember nem érzi jól magát, abban a közegben amiben él.”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalózkodás a Fertő-tavon

Az ország több részéről érkező „kalózók" négy napra birtokba vették a Fertő Tavi Vitorlázó… Tovább olvasom