Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A bor az életünk - a Winelife Borházban jártunk

A Winelife borászat augusztus 9-én nyitotta meg hivatalosan is borházát és vinotékáját Fertőrákos Fő utcáján, rusztikus környezetben. A meglehetősen jó hangulatban telt találkozás során, Orosz Csaba és Linzer Sámuel a „kulisszatitkokat" is megosztották velünk. (x)

A fiatal borászok mindössze hat hónap alatt valósították meg álmukat, szinte minden hétvégéjüket borházuk munkálataival töltötték. A fertőrákosi házban korábban a Dózsa Kocsma fogadta a vendégeket, ami „kulturális központja" volt a falunak.

Az épület udvarán kuglipálya működött, amit nagyon kedveltek a fertőrákosiak. A helybéliek még ma is jó szájízzel idézik fel a helyhez kötődő emlékeiket, így igazán örültek a Winelife érkezésének. A fiatal borászokat az idegenforgalmi szempontok mellett, a régi épület bűbájos, falusias hangulata vitte Fertőrákosra.A borászat kínálatában meglehetősen jó ár-érték arányú borok szerepelnek. A borvásárlás mellett egy jó hangulatú borkóstolásra és beszélgetésre is betérhetünk a fiúkhoz, vagy akár rendezvényeket is tarthatunk borházukban. Jövőbeli terveik közt szerepel egy látványpince kialakítása is.

Egy kis érdekesség

Boraik a jövőben új címkéket kapnak, amelyet a „0 h" nevet viselő kékfrankos rosé-jukon már láthatunk. A rosé a „0 h", azaz nulla óra nevet kapta, ugyanis a borászok egy percet sem aludtak a készítésénél. Egyediségüket tükrözi a praktikus, visszazárható csavaros üveg, valamint a dombornyomásos, logóval ellátott kupak.A borászatról

A Winelife Borászatot 2011-ben alapították, két család közös elhatározásából. Mivel poncichter családból származnak, már gyermekkoruk óta fontos része életüknek a szőlőtermesztés és a bortermelés. Ezen alapszik a borászat elnevezése is, Winelife: "Wine is our life. - A bor az életünk."
Boraikban a kiváló minőségű magyar szőlő, szaktudásuk, valamint a szőlőtermesztés és a bortermelés iránti szeretetük tükröződik vissza. Céljuk a soproni borvidéken található szőlőfajtákból előállított fehér és vörösborok esetében a terroir, azaz a felismerhető egyedi jelleg és ízvilág megjelenítése. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodnak. Főként reduktív, gyümölcsös borok előállításával foglalkoznak.

További információ boraikról itt érhető el >> 

A borászokról

Linzer Sámuel

Régi poncihter család sarja. Gyermekkora óta a rajong a szőlőért, később a borok iránti vonzalom élete részévé vált. Húsz évvel ezelőtt került az ausztriai Winzerkeller Römersteinbruch-hoz, ahol tanulmányai után pincemester-üzemvezetővé léptették elő. További tapasztalatszerzés céljából 2009 óta a ruszti Weingut Elfenhof teamjét is erősítette. Egy ilyen hosszas, húszévnyi tanulmányút után döntötte el barátaival, hogy egy közös borászatot nyitnak.

Orosz Csaba és Péter

Poncihter felmenőink évtizedek óta foglalkoznak bortermeléssel, de ez mindig csak egy másodlagos “állás"/hobbi volt a hétköznapi munkájuk mellett. Anyai ágon a híres Stubenvoll családból származnak, a nagypapának híres borozója volt régen Stubi néven, a soproni Balfi úton. Édesapjuk halála miatt 2002-ben nagyon fiatalon (Csabi 17, Peti 11), örökölték meg az itthoni gazdaságot. 2005-ben megalapították családi cégüket, ahol mindketten egyetemi tanulmányaink mellett dolgoztak.

Az első komolyabb, palackozott borokra koncentráló pincészetük a CousinVin volt, amelyet a két testvér unokatestvérükkel együtt alapított. 2008-ban ismerték meg Samut, aki szakmai tudásuk felzárkóztatásában nagyon sokat segített. Idővel megszületett egy közös cég gondolata, amely 2011 augusztusában meg is valósult.

Finom boraikat augusztustól már a METRO hálózat polcain is megtaláljuk!


Elérhetőség:

Winelife Pincészet
9421 Fertőrákos, Fő u. 95.
T.: +36-20-392-0296
+36-30-577-1150
E-mail: winelife@winelife.hu
Web: www.winelife.hu
www.facebook.com/winelife
Nyitva tartás: K-Cs: 14.00-21.00
P-Sz: 14.00-22.00

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban is forgatják a Kossuthkiflit

Augusztus végén folytatódik a Kossuthkifli című tévésorozat felvétele, amely várhatóan októberben fejeződik be. Sopronban is lesz forgatás. Tovább olvasom