Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A bizottságok előtt a költségvetés

A képviselők már megkapták, a bizottságok pedig ezen a héten tárgyalják Sopron 2007. évi költségvetési tervezetét.
Kicsi a valószínűsége, hogy jelentősen megváltoztatják a képviselők a február 22-i ülésen a város idei költségvetését, de néhány kisebb módosítás elképzelhető. Ez azt is jelenti, hogy a kiadási és a bevételi számok nagyságrendekkel nem változnak, az egyensúly megteremtésére előirányzott hitel összege várhatóan 10 millió forinttal megemelkedik, vagyis 1 milliárd 626 millió forint lesz.

– A képviselőkkel, illetve a kisebbségi önkormányzatokkal folytatott egyeztetés után sem változott meg jelentősen a költségvetés szerkezete, illetve a kiadási és a bevételi oldalon megjelölt tételek összege – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Havas András alpolgármester. – Több változtatási javaslatot elfogadtunk, példaként említhetem, hogy megemeltük egymillió forinttal a sporttámogatást, beépítettük a költségvetésbe a körzetekben felhasználható képviselői keretet, 5 millió forintot különítettünk el – a polgármester korábbi ígéretének megfelelően – tehetséges soproni fiatalok ösztöndíj-támogatására, kivettük viszont a 30 millió forintos kártérítési előirányzatot. A képviselők február 19-én déli 12 óráig adhatnak még be módosító indítványokat, amelyeket a közgyűlés tárgyal majd.

Az alpolgármester arra a kérdésre, hogy miből finanszírozzák a több mint 1,6 milliárdos hiányt, elmondta, elvben hitelből, de hogy valóban sor kerül-e hitelfelvételre és mennyire, az az év közbeni tényleges fejlesztési, felújítási és pénzügyi folyamatoktól függ. Elképzelhető ugyanis, hogy a tervezettől eltérően alakul a város pénzügyi helyzete, és akkor nem lesz szükség hitelfelvételre, vagy legalábbis nem akkora összegűre, mint amekkorát beállítottak az egyensúly megteremtése érdekében.
Mint arról már korábban beszámoltunk (Egyeztettek a költségvetés tervezetéről – Kisalföld, 2007. február 8.), ha nem is az eredeti terveknek megfelelően, de csökken a működés és ennek részeként az intézményhálózat finanszírozása. A város legnagyobb kulturális szervezete, a Pro Kultúra Kht. sem kivétel ezalól. Az igényekhez képest jelentősen, az elmúlt évihez képest azonban csak kisebb mértékben lesz kevesebb a költségvetési támogatásuk. A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy a 2006. év elején az előirányzat 441 millió 600 ezer forint volt, az idei év indulásakor pedig 420 millió forint lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordulatot vehet a regionális tévé ügye

A háttérben hónapok óta tart a birkózás az MTV soproni regionális stúdiójáért. A legújabb fejlemény, hogy a korábbi nyilatkozatokkal ellentétben lehet, mégsem lesz önálló a stúdió, minden marad a régiben, vagyis a Pannon-Sopron Kft.-vel újítja meg lejáró szerződését az MTV. A hír azért meglepő(?), mert még egy hónapja sincs, hogy az MTV szóvivője épp az ellenkezőjét mondta. Tovább olvasom