Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

A bírósághoz fordult Nagy Tamás

Sopron - Bírósághoz fordult Nagy Tamás, az MDF soproni szervezetének vezetője, mert a városvezetés nem tette lehetővé számára, hogy megismerje az ügyvédi szerződéseik tartalmát.
Minden lehetőséget kimerített, már csak a bíróságban lát megoldást problémájára Nagy Tamás. Az MDF soproni szervezetének vezetője, önkormányzati képviselő azután döntött így, hogy az önkormányzat közérdekű adatokat tartalmazó peres ügyeivel megbízott ügyvédi szerződésekbe nem tekinthetett bele, annak ellenére sem, hogy azt a közigazgatási hivatal is szorgalmazta. – Miután minden lehetőséget kihasználtam erre vonatkozóan, arra az elhatározásra jutottam, a bíróságon keresztül próbálom érvényesíteni a közérdekű adat megtekintésének lehetőségét – fogalmazott Nagy Tamás. – A polgármester személyes megkeresésével, hivatalos kérelemmel, közgyűlésen többször is feltett kérdéssel és a közigazgatási hivatal megkeresésével igyekeztem elérni, hogy nyilvánossá váljon a közérdekű adat, de mindannyiszor elutasításba ütköztem.

A legutolsó közgyűlésen is kérdést intéztem Fodor Tamás polgármesterhez, ő azonban válaszra sem méltatott. Az ülésen megjelent ügyvédek elmondták a sikerdíj nagyságát, de ez nem helyettesíti az adatok nyilvánossá tételét.

Olvasóink írták

  • 2. kendermagos 2007. december 05. 10:43
    „te joco! te annak örülnél, ha az önkormányzat szó nélkül fizetne 2 milliárd forintot azért a mélygarázsért ami 1 milliárdba került?”
  • 1. joco 2007. december 04. 17:16
    „Hát igen csak érdekes, vissza jött a mult? a fidesz elsö kormányzosága alatt még jegyzökönv sem készült, itt pedig egy önkorm. képviselö elöl zárták el " tán titkositják" az ügyvédi "balsiker"dijakra vonatkozó szerzödéseket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepvárás Harkán

Harka - A harkai általános iskola tanulói, nevelői és szülői közösen készülnek az év legszebb… Tovább olvasom