Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

A betegek zöme nem anyagias

Sopron - Az utolsó vizitdíjas napon, tegnap nemhogy kevesebben, többen mentek el a háziorvoshoz. „A soproni betegek zöme nem anyagias" – összegzett az egyik háziorvos.
Sokan azt hitték, tegnap, az utolsó vizitdíjas napon az orvosoknak el sem kellene kezdeni a rendelést, aki teheti, megvárja április elsejét, amikor már nem szükséges fizetni háromszáz forintot a vizsgálatért. A tapasztalat azt mutatja, ez nem így történt.

– Telt házas rendelési időm volt, az átlagnál valamivel többen jöttek tegnap a rendelőbe – mondta érdeklődésünkre dr. Katona Ágnes háziorvos. – A betegek közül néhányan elmondták: pontosan azért jöttek még az utolsó vizitdíjas napon, hogy elkerüljék a keddet, amikor is várhatóan sokkal többen lesznek majd a páciensek. Mivel sokan gondolkodtak így, a visszájára sült el a dolog. Így az átlagosnak mondott forgalom feletti beteglétszám fordult meg nálam.

– Ugyanannyian érkeztek a rendelésre, mint egy átlagos hétfői napon – tájékoztatott dr. Czuczor Huba háziorvos. – Egyáltalán nem lehetett észrevenni azt, hogy a betegek keddre, a vizitdíj nélküli első napra „tartalékolták" volna magukat. Úgy érzem, a soproni betegek zöme nem anyagias; aki úgy érezte, orvoshoz kell mennie, eljött az utolsó vizitdíjas napon is.

Az Erzsébet oktató kórház járóbeteg-ellátásán sem igen érződött, hogy a vizitdíj megszűnése mérsékelte volna az utolsó vizitdíjas nap forgalmát. Tiborcz Sándor gazdasági igazgatótól tudjuk, a fül-orr-gégészeten, a neurológián, az urológián vagy a reumatológián tegnap az átlagosnál is többen jelentek meg kivizsgálásra.

Olvasóink írták

 • 8. orgona 2008. május 09. 12:49
  „Regebben mindenki megtudott elni a nyugdijbol es nem kellett masodallast vallalniuk, mint manapsag!de a segedmunkasok ,betanitott dolgozok akik nyugdijba vonultak ne akarjanak jo nyugdijat!Sajnos ez az igazsag!A szomoru benne hogy ezek az emberek kemeny munkat vegeztek,hisz ilyenekre is szükseg van de legalabb meglehetne belöle elni,nem hiszem hogy többre vagynak!”
 • 7. Jógyerek 2008. április 06. 15:26
  „R.NYUGDíJAS!
  Én ezt is megértem, de te is beláthatod, hgy a világon nem létezok olyan törvény jelen pillanatban ami egy adott ország minden polgárárnak 1000% jó lenne.
  ismerek olyan Ausztriában dolgozó személyt aki ha itt Mo-n orvos kell mennie akkor befizet 1 hónapot az OEPnek és 3 hónapig ingyen eljár orvoshoz. Nekem is úgy ahogy sokaknak tízezreket vonnak le a fizetéséből és lehet, hogy évekig nem is lát orvos. Na ezért is támogatnám én a vizitdíjat! így legalább kissé többet fizetne az is aki így csal a biztosítással. Tudod, vannak olyan emberek (és nem is elenyésző számban) akik éjnek idején bemennek a kórházba oylan problémával, hogy pl: a hátam közepén van egy anyajegy és le szeretném vetetni! Ilyenkor az orvos vagy a nővér ha hazazavarja akkor megsértődik a kedves beteg, holott az az anyajegy már vagy 20 éve ott díszeleg a hátán. ja és természetesen iylenkor jönnek azzal, hogy, de hát én Ausztriában dolgozom és csak most érek rá ide eljönni. Tudod, az ilyentől nem 300 Ft-ot se nem 1000 Ft-ot kellene kérni hanem 10 ezret és azután hazazavarni! van olyan akinek kedd óta fáj a hasa és szombaton éjjel fél 3-kor bemegy a kórházba, hogy biza már nagyon elviselhetetlen a fájdalma...
  Volt arra is példa, hogy a műtőben volt a sebész/traumatológus egy életmentő műtétben. mindössze 20 percet kellett a betegnek várni és kiverte a hepajt, hogy neki miért kell várni és miért nem tud a műtőból orvos kimenni és megvizsgálni. sajnos vannak esetek amikor egy egy ügyeleti műtétben 3 - 4 orvosra is szükség van és sajna az ambulanciára nemtud orvos kimenni. Ilyenkor csak abban kell belegondolni, hogy ha az adott másik beteg (aki kint cirkuszol) fekszik egyszer az asztalon és a sebész ott hagyná, hogy megnézzen anyajegyes beteget éjnek idején akkor mit szólna.”
 • 6. R.NYUGDÍJAS 2008. április 05. 13:47
  „KEDVES JÓGYEREK, GONDOLJ AZOKRA IS AKIK ROKKANTNYUGDÍJASOK, MINT PL. ÉN 49 ÉVESEN MÉG SZIVESEN DOLGOZNÉK CSAK AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTOM NEM ENGEDI”
 • 5. Jógyerek 2008. április 02. 21:27
  „Sok nyugdíjas sírt, hogy így a vizitdíj meg úgy a vizitdíj! De természetesen az orvosnak a zsebében a borítékben több volt mint 300 Ft... ez a nemmindegy! Nem akarom a nyugdíjasokat bántani, de sok nyugdíjasnak magasabb a nyugdíja mint az én havi fizetésem! 65 év felett ingyen utaznak, olcsóbban mennek uszodába, műzeumba és még sorolhatnám! Persze most majd kapok olyanokat a fejemhez, hogy Ők biza ezért már megdolgoztak... erre én csak annyit mondok, hogy én most dolgozom és fizetek egy halom adót és tb-t... akkor ilyen alapon nekem is járnak sokminden ingyen avgy kledvezményesen mivel én most adót is fizetek!”
 • 4. aktiv 2008. április 02. 15:49
  „A betegkártya után személyenként nem kevés összeget kap a háziorvos állitólag !Tudja valaki, hogy mennyit?Van olyan aki 10 éve nemvolt nála .Jogosan jár neki ez az összeg?”
 • 3. NYUGDÍJAS 2008. április 02. 11:50
  „ÉN SZEMÉLY SZERINT MEGVÁRTAM AZ ÁPR. 1-ÉT, HOGY NE KELLJEN VIZITDÍJAT FIZETNÜNK. IGEN IS NÉHA SOKAT SZÁMIT AZ A 600 FORINT AMIT A KETTÖNK UTÁN KELLETT FIZETNI, ÉS MÉG HA MÁS RENDELÉSRE IS ELKELLETT MENNI AZ PLUSZ KIADÁS VOLT.GONDOLOM NEM CSAK MI VOLTUNK IGY MÁSOK IS VANNAK AKIKNEK HASONLÓAN KEVÉS A NYUGDÍJUK.”
 • 2. FREDDY/S 2008. április 02. 06:39
  „Az orvosi ellátás nem ingyenes, mert a kártyapénzt azért fizetni kell, nemde...”
 • 1. bácsbokodembrió 2008. április 01. 16:49
  „A betegek zöme nem anyagias, de ha el kell menni dokihoz, akkor is elment, ha az 300 Ft.-ba került plusszba. De ha már küldözgetnek kivizsgálásra, akkor már a 300nak többszörösét kellett kifizetni. De ne sírjunk bele a kiömlött tejbe...
  A nagyobb kellemetlenség az volt, hogy ezer éve kapott gyógyszereket sem lehetett személyes megjelenés miatt felíratni, csak személyes megjelenéssel.
  Az ingyenesség meg régen illuzió, amikor az ember a fizetésének kevesebb, mint felét viszi haza...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várhatóan csökkennek az átvételi árak

Kistérség - A tavaszi gabonákat a legtöbb termelő már elvetette, a következő lépés a vegyszeres… Tovább olvasom