Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

A belváros fejlesztését ismertették

Sopron - 4,5 milliárd forintos városfejlesztési projekt kezdődhet az idén, ha Sopron nyer a megyei jogú városok pályázatán. Az ehhez szükséges integrált városfejlesztési stratégiát tegnap ismertették a nagy nyilvánosság előtt.
Élénk érdeklődés közepette mutatták be Sopron integrált városfejlesztési stratégiáját – ezen belül is a tágabban értelmezett belváros többlépcsős rekonstrukcióját – tegnap este a Liszt-központban.

– A több mint egyéves munkával elkészült anyag Sopron 2008–2013 közötti időszakának konkrét fejlesztési terveit tartalmazza – nyilatkozta lapunknak Fodor Tamás polgármester. A városvezető kifejtette: ebben a Tűztorony felújítása, a múzeumcentrum, a belvárosi kerékpárút létrehozása, a belváros díszburkolattal való ellátása éppúgy szerepel, mint a Várfal sétány vagy a Várkerület felújítása. Ez utóbbi nemcsak a homlokzat renoválásáról, hanem a forgalom – amennyire lehet – kiszorításáról és sétálóutcává történő átalakításáról is szól.

– Az átfogó projekt 4,5 milliárd forintba kerül, amiből 2,2 milliárd forint a támogatás, a többit önrészből és magántőke  bevonásával álljuk – emelte ki a polgármester. –  Meglátásunk szerint mindez olyan léptékű eredménnyel fog járni, hogy maga után húzza majd a többi befektetést is. Pályázatunkat a megyei jogú városok számára kiírt regionális operatív programra nyújtjuk be, e hónap végén. Reméljük, hogy a kivitelezés első ütemére még ebben az esztendőben aláírhatjuk a szerződést, és saját erőből elindíthatjuk azokat a feltárási munkákat – így például a Tűztoronynál –, amelyeket minden ilyen jellegű beruházás előtt el kell végezni. A projekt befejezési határideje 2013.

Olvasóink írták

 • 5. FREDDY/S 2008. február 24. 17:35
  „Didi!

  A Walter a városnak nagyon drága volt, egyszer már tárgyilagosan kellene az elhibázott beruházásokat bírálni, nemde...”
 • 4. Didi 2008. február 22. 09:20
  „BLA!

  A Walter féle diszburkolat kicsit drágább lett volna, de talán jobb.
  Ha valamit bírálsz, elöbb nézz utánna , mielött leírod.”
 • 3. Jógyerek 2008. február 21. 21:09
  „Jajj!! Ha a Fodor féle városvezetés bízta volna meg kivitelezónek a méylgarázs építő céget akkoris ilyen lenne az a bizonyos díszburkolat! Arról nem az aktuális városvezets tehet, hogy vacak melót végeztek a kivitelezők.”
 • 2. BLA 2008. február 21. 15:47
  „Laci. Az a Walter fele diszburkolat. Na meg a furdomedence a szinhaz elott. Remeljuk a valtast itt is erezni fogjuk, s nem lesz medence, kokocka es bunker sem a Varkeren.”
 • 1. Laci 2008. február 21. 15:33
  „Díszburkolat????:D
  Hasonló színvonalon, mint a Petőfi tér vagy a Balfi utca, ahol 5 cm-es hézag van a kövek között?? Nevetséges......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre marad a hab a Rábán - Lehet, hogy 2009. végéig

Sopron - Egyelőre nincs garancia arra, hogy a Rába habzása rövid időn belül megszűnik, de az… Tovább olvasom