Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A Béke út megújul, az Ady még vár

Sopron - Felújítják a Béke út és a Bajcsy-Zsilinszky utca burkolatát. A javításra pályázaton nyert 25 millió forintot az önkormányzat. Az ezeknél sokkal rosszabb állapotú Ady Endre út azonban továbbra is helyreállításra vár.
Bánfalváról, illetve Brennbergből nap mint nap a belváros felé tartók tudják a legjobban, évek óta gyalázatos állapotban van az Ady Endre út legnagyobb része. A katasztrofális helyzetet csak fokozza, hogy nemcsak az úttest, hanem a járda állapota is rossz. Sopron egyik fontos gyűjtőútjáról van szó, ezért e városrész lakói megütköztek azon, hogy most a Béke úton és a Bajcsy-Zsilinszky utcában zajlanak útépítési munkálatok, s nem az Ady úton. Annak ellenére, hogy az év elején Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke kijelentette: a 2008-as költségvetésben szerepeltetni fogják az Ady Endre út rendbetételét.

Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Magasi Dávid

– Az Ady út rendbetétele valóban szerepelt az idei költségvetésben, ugyanakkor a nagymértékű esőzések keresztülhúzták a számításainkat – válaszolta kérdésünkre Mágel Ágost bizottsági elnök. – Százmillió forintot kellett átcsoportosítanunk az áradások miatt, s a Pihenőkereszt környékén is váratlan problémákat kellett orvosolnunk, mivel nem akartuk, hogy tönkremenjen az eddig elkészült útalap. Az Ady úttal kapcsolatosan elkezdődött a tervezés, a kivitelezés az önkormányzatot sújtó likviditási gondok miatt csúszik. A 2009-es költségvetésben is külön tételként fogjuk szerepeltetni az Ady út rekonstrukcióját, ötvenmillió forinttal. Terveink szerint 2009 tavaszán elkezdődik a kivitelezés. Ami a Béke utat és a Bajcsy-Zsilinszky utcát illeti, pályázaton nyertünk 25 millió forintot a „kapcsolódó utcák felújítása" program keretében, ezért kezdődhetett meg – külső forrás igénybevételével – ott a munka, amely még decemberben be is fejeződik. Ennek az útszakasznak a felújítása azért fontos, mert a Kőszegi úti aluljáró építésekor a Béke út kiemelt jelentőségűvé válik.

Olvasóink írták

 • 8. NoBo 2008. november 30. 13:49
  „Polgermester Úr az egyetem környékét rendbe tette, a többi lakos meg le van szarva...
  Az Ady E. út katasztrofális, ahogy kedves városvezetőink erkölcsi szintje is....”
 • 7. voltisvanis 2008. november 29. 12:25
  „HÁT TALÁN KEDVES "aszerk" jobb lenne az egyik ut nevét követve hagyni a másikat”
 • 6. DrDon 2008. november 28. 20:29
  „5 fok alatt aszfaltozni ősi magyar szokás...”
 • 5. 1soproni 2008. november 28. 10:42
  „A Vándor Sándor közterületi egységet lehet még utcának nevezni? Több a kátyú, mint az aszfalt.
  (Azt meg tudja mondani valaki, hogy a Baross útra miért van kitéve 30-as zóna tábla? Az út minősége jó, az egész utca egyenes, belátható, óvoda, iskola nincs a környéken.)”
 • 4. Cerwin 2008. november 28. 06:03
  „Na persze, az egyetem környéke az első! Szánalmas bagázs! Még egy ígéret! Kár, hogy nem lakik képviselő az Ady E. úton, már kész lenne!”
 • 3. pulci 2008. november 27. 21:18
  „Hát igen az Ady Endre út mizériája kitudja hány éve szerepel már a költségvetésben és még mindig csak egy álom ,hogy megépül talán majd 2010-ben...”
 • 2. isopron 2008. november 27. 18:23
  „Dölyfös alpolgármesterünk, aki jó néhány pártot végig járt, most elintézte.
  A nem is annyira rossz állapotba lévő Béke utat rendbe tette. Ady Endre út Halász u. Csengery u. stb, stb, stb
  Meddig várjunk még?
  .”
 • 1. joco 2008. november 27. 16:13
  „Hajrá fiuk: tán egyszer csak minden utunk "járhato" lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Királykoronázás jövőre

Sopron–Pozsony - A tervek szerint közösen nyújt be pályázatot Sopron és Pozsony, a két… Tovább olvasom