Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

A Bédek család ismét költözött

A Bédek család történetéről utoljára 2003. október 21-én tudósított a Kisalföld.
Bédekék.
Akkor az Újteleki utcai új otthonukban köszönték meg a sok-sok segítséget és a nagylelkű felajánlásokat. Az időközben életveszélyessé vált lakást azóta el kellett hagyniuk.

Az Ágfalvi út mentén egy bakterház mögött kialakított sufniban lakott Bédek János párjával és négy gyermekével, amikor évekkel ezelőtt először találkozhattak velük a Kisalföld olvasói. A híradást követően az önkormányzat egy Újteleki utcai kétszobás, komfortos lakást utalt ki a négy kiskorút odafigyeléssel, pedáns tisztaságban nevelő párnak, ahova boldogan költöztek be 2003 tavaszán. Az év végi gyors lakáscserére így emlékszik az édesanya: – Egyedül voltam otthon, amikor a szomszédasszony átszaladt, hogy ledőlt a házunk kéménye – meséli. – Újjá akarták építeni, de nem lehetett, mert megindult a ház tetőszerkezete.

Karácsony már új helyen

Az életveszélyessé vált épületből egyik napról a másikra kellett kiköltöznie a két bentlakó családnak: – Azt se tudtuk, mi lesz velünk – veszi át a szót a családfő, Bédek János. – Egyik nap szóltak, hogy holnap lesz a költözés és pakoljuk össze, amink van.
A hattagú család a karácsonyt már a Szent Mihály utcában töltötte. Nehezen szokták meg a belvároshoz közeli, de fürdőszoba nélküli lakást. – Szép helyen vagyunk, csak hiányzik a fürdő és a WC, a kicsiknek pedig az udvar. A két kisebb lányt, Krisztit és Katit esténként a konyhában lavórban kell mosdatnunk – meséli az anyuka.

Továbbra is munka nélkül

Bédek János családfő a kétszer műtött lábával továbbra is munka nélkül van, alkalmanként sikerül csak elhelyezkednie. Elmondása szerint többször járt már a családsegítőben állást keresni, de eddig még nem talált olyat, amit bírna a lábával.
Az átköltözést követően a családfő az önkormányzatnál kérte a lakás átalakítását: a használaton kívüli kis szoba helyén szeretnének egy fürdőszobát.

Kérvényt kell benyújtaniuk

– Két lehetőséget látok a család problémájának megoldására – mondta el Kelemen Imre, a Soproni Ingatlankezelő Kft. ügyvezető igazgatója. – Első körben meg kell vizsgálni, hogy egyáltalán kialakítható-e fürdőszoba a Szent Mihály utcai lakásban. Ezt követheti a terveztetés és elbírálás. Amennyiben nincsenek meg ehhez a feltételek, akkor minőségi cserét kérhet a család. Mindkét esetben először kérvényt kell benyújtaniuk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

57 készüléket szerelnek le

Sopronban összesen ötvenhét, kirívóan alacsony kihasználtságú nyilvános telefonkészülé- ket fognak… Tovább olvasom