Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

A bánfalvi Avar utcában helyreállt a rend

Helyreállt a rend a bánfalvi Avar utcában, ahol május elejétől szeptember végéig dolgoztak a szakemberek azon, hogy az utca fölé magasodó szikla omlását megszüntessék.
Tarsoly Lajosné örül, hogy túl vannak a megpróbáltatásokon.
Három ház és lakóik voltak közvetlen veszélyben, amikor tavasszal hatalmas tömb vált le az Avar utca fölé magasodó szikláról. Az önkormányzat életveszélyesnek is nyilvánította az épületeket és megrendelte az omlásveszély elhárítását.

A munkálatok Tarsoly Lajosné kertjében zajlottak, ami felvonulási területté vált.

Tarsolyék biztosítója csak abban az esetben fizetne kártérítést a tönkrement kert, kerítés, kapu, vakolatát a rezonancia miatt elveszítő épületrészek után, ha a kárt a szikla omlása okozta volna. Ám mivel a munkálatok miatt lett az enyészeté például a több százezer forint értékű növényzet, Tarsolyék kárát az önkormányzat biztosítási szerződése alapján térítik meg. Bár az Avar utcai nyugdíjas házaspár több mint nyolcszázezer forintot kap, mint mondják, ennél nekik többe került az omlásveszély elhárítása...

A sziklától mindenesetre már nem kell tartani az Avar utcában. A házak fölé magasodó tömböt lefaragták a szakemberek, acélháló véd a további omlástól és erős betontámfal áll Tarsolyék kertjének végében. Ahol egyébként a háziak már újra beültették virághagymákkal, magokkal a földet – igaz, ehhez családi összefogás kellett. A kártérítés ugyanis csak a napokban érkezett meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell szmogriadó

A pontos időt, hőmérsékletet és levegőszennyezettséget mutató állomásokra tájékoztató szöveg is… Tovább olvasom