Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

A privatizációról és az ivóvíz áfájáról is tanácskoztak

Sopron - Sopron a házigazdája a Magyar Víziközmű Szövetség XIII. konferenciájának. A tanácskozás egyik fontos kérdése a privatizáció volt.

Ányos József, a Mavíz elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, szakmai érdekképviseletüknek elsődleges célja a magánosítás megállítása. Úgy tartják, az ágazatban sem befektetőkre, sem külföldi tanácsadókra nincs szükség, mert elegendő EU-s forrás áll rendelkezésre, vannak hazai szakemberek és a fogyasztók megfizetik a költségeket. Szerintük az állam kezében lévő víziközmű-létesítményeket az önkormányzatoknak kell átadni, mivel övék az ellátási kötelezettség.

– Az ivóvíz alapvető élelmiszer, ezért be kellett volna vonni a kedvezményes áfakörbe. Sérelmezzük azt is, hogy a közszolgáltatói tevékenységek közül egyedül a víziközmű-szolgáltatásnak kell a törvényi szabályozást nélkülöznie. Ádáz küzdelmet folytatunk az ásványvizes szektor hamis marketingjével szemben is. Fontos tudni, hogy a hazai ivóvíz minősége mindenütt megfelel a hatósági követelményeknek – sorolta a konferencia fontos témáit Ányos József.

A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója, Hegedüs László elmondta, a privatizáció kérdése időről időre felvetődik a szakmában, de a soproni vízszolgáltató esetében a tulajdonosok mindig elhárították az erre irányuló megkereséseket. A cég hatékonyan működik, ezért itt nincs napirenden a magánosítás kérdése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Film készül az ˝országmotorozásról˝

Nagycenk - Két budapesti fiatalember, Bruckner György és Harsányi Csaba ötvenéves veterán… Tovább olvasom