Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Kiadvány vadászatról

A soproni származású Zsirai László költő szerkesztésében jelent meg az ’56-ban kivándorolt Szy Ferenc Vadászéletem Kanadában című kötete.
„ Széchenyi olyan találóan írja: a vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás" – vallja előszavában a szerző, Szy Ferenc, aki – mint írja – „a számtalan vadászélményemből kötött csokor egyik-másik eseménye lassan elhalványult ugyan emlékezetemben, de megőrzött vadásznaplómat és feljegyzéseimet lapozgatva a jelenetek újra megelevenednek, és teljes színeikben pompáznak, mintha csak ma történtek volna".

A lakompaki (ma Lackenbach, Burgenland) születésű Szy Ferencnek a TerraPrint Kiadó gondozásában megjelent könyve részletesen szól a soproni természetjárásról is, hiszen nemcsak az erdőmérnöki kar hallgatója, hanem később a növénytani tanszék oktatója is volt. Tudósít kapuvári vadászatairól is, s az ’56-os forradalom bukása után az egyetemi ifjúság egy részének Kanadába történő letelepítéséről is. A fényképekkel bőven illusztrált tengerentúli medve- és prérifarkas-vadászatok, továbbá más vadak elejtésének izgalmas pillanatait azonban mindig át- és átszövi a szerzőből áradó természetszeretet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újévi tűz Zsirán, sérültekkel

Zsirán az új év hajnalán tűz ütött ki egy családi ház pincéjében. Egy fiatalembert súlyos, egy lányt könnyebb égési sérülésekkel szállítottak a mentők a kórházba. – Hajnali három óra tájban kaptam az értesítést: rendőrök, tűzoltók és mentők állnak a házamnál. Azonnal hazasiettem kőszegi munkahelyemről, hiszen tudtam, odahaza csak a lányom van a barátjával – meséli a ház tulajdonosa. Tovább olvasom