Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

István bíró utca: Mostani állapotában marad az óvoda

Sopron - Bár külleme egyre bántóbb, egyelőre nem várható az István bíró utcai volt óvodaépület felújítása. A perek lezárulta után döntenek sorsáról.

A városvezetés által tavaly januárban indított büntetőfeljelentések és perek több soproni ingatlant is érintenek, köztük az István bíró utcai egykori óvodát. Az épülettel kapcsolatos feljelentést az ügyészség elutasította, a polgári per azonban még húzódik. A vád: a korábbi városvezetés túl olcsón adott túl az egykori ovin.

Az arra járók nap mint nap szembesülnek a lepukkant óvoda látványával.

A házat azonban egyre inkább pusztítja az enyészet, a vakolat nagy darabokban mállik. Amíg azonban nem tudni biztosat, a tulajdonos – érthető okból – nem kíván az épülettel semmit sem kezdeni. Ez viszont jó esetben is hónapokba telik, tekintve, hogy még elsőfokú ítélet sem született.

A volt óvoda – ugyanúgy, mint a Rét utcai nevelési tanácsadó – most az igazságszolgáltatási folyamat végét várja, addig a mostani, lelombozó külsővel rontja a városképet.

A Kisalföld szerette volna megkérdezni az ingatlan „új" tulajdonosát, ő azonban a jogerős ítéletig nem kívánta kommentálni a helyzetet. Most tehát a megyei bíróságon múlik, mikor rendeződik egy szebb napokat látott ház sorsa.

Olvasóink írták

 • 6. T 2008. február 26. 21:41
  „istván12
  a környéken lakomés láttam sok dolgot hosszú időn át. Ne mond azt hogy állagmegóvást csináltak a pincébe, szerintem az átalakítás.
  A helyesírásodon javíthatnál, mert kicsit érthetetlen a betük össze-visszasága és az ékezetek hiánya.”
 • 5. istván12 2008. február 26. 19:10
  „"t"Ha valamit nemtudsz ne beszélj bele.Volt valaki az épületben a kiköltözés után.Nekem volt szerencsémJavithattam a lefolyot mertt folyt az esővizmindenhol.Alig van olyan helység melyik ne lenne penészes ne hulna avakolat.A konyhablokkrol már neis szoljak.A pincében csak álagmegovás történt nehogy valamelyik reggelre ősszeboruljon.Nemtudom akkor is per alatt álna a ház ha az alpolgármerter ur feleségének a barázője veszi meg,képcsarnoknak?? biztos nem.Ha megfelelne ovoodának nemadták volna el ,de azs lehett hogy mint ovoda nincs rá szükség.Mint ahogy nincs is.”
 • 4. anyuka 2008. február 26. 11:04
  „Elegem van Fodor Úr pereiből. Mindből vesztesként kerül ki a város. Inkább örülni kéne annak, hogy valaki megvette és felújítaná, ha hagynák. Ha fogorvosi rendelőre van igény, akkor legyen az. Óvoda úgysem lesz újra. Legfeljebb magánóvoda.”
 • 3. T 2008. február 26. 00:51
  „Ha a tulaj nem csináltat semmit, akkor a pincében ásatásokat folytatnak, vagy csak néhány melós rak rendet?”
 • 2. Sanyi 2008. február 25. 16:32
  „Az óvodákban meg várólista van...”
 • 1. ficsúr 2008. február 25. 11:32
  „sebaj....hát így majd csak később lesz belőle egy újabb fogorvosi rendelő...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivégzés a soproni temetőben 1919-ben

Sopron - „Ezt a kettőt még elintézzük!" – mondták a vörösök 1919 júliusában, noha Kun… Tovább olvasom