Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

A civilek is hallassák a hangjukat!

Sopronban járt csütörtökön Cserny Róbert, állatvédelmi ombudsman. Az érdekvédő a kisalfold.hu-nak elmondta, fő feladatuk, hogy a civil szervezetek felhívják a figyelmet az állatok védelmére, a szabályok betartására.
- Tudom, hogy nincs országgyűlési hatásköröm, megbízatásom idén januártól számítva is egy évre szól - szögezte elöljáróban Cserny Róbert, aki Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete meghívására csütörtökön a városba látogatott. - Az azonban fontos, hogy a civil szervezetek is hallassák hangjukat, hívják fel a közvélemény figyelmét az állattartással kapcsolatos szabálytalanságokra. Fontos, hogy a rendőrség, a jegyző, illetve az illetékes hatóságok szakértők bevonásával folytassák le az ilyen ügyeket.

Mint arról portálunkon beszámoltunk a Sopron Holding Zrt. és a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete bírósági perben áll.

A jogvédő ezzel kapcsolatban kifejtette, civil szervezetek feladata, hogy ők képviseljék az állatokat, kvázi ők legyenek az ügyvédeik. Fontos kiemelni, az embereknek vannak kötelességeik, amelyeket be kell tartani.

- Úgy látom, valami már elindult a társadalomban, mind többeknek fontos, hogy megfelelő körülmények közt tartsák az állatokat. Miként az is örömteli, hogy a szabálytalanságok, esetleges kínzások is napvilágra kerülnek, hiszen ez esetben a nyilvánosságnak is nagy szerepe van. Ám van még mit fejlődni - zárta Cserny Róbert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszas vita után: Lesz pénz a Petőfi térre

Mintegy 144 millió forintból javítják ki a Petőfi téri mélygarázs feletti zárófödém szigetelését,… Tovább olvasom